Světoznámý herec Kevin Spacey, jehož jméno poslední dobou rezonuje médii hlavně v souvislosti se sexuálními útoky, zažil dramatické chvilky v Uzbekistánu. Kvůli podezření na srdeční infarkt musel být urychleně převezen do nemocnice! Došlo k tomu poté, co Spacey málem zkolaboval během prohlídky muzea v Samarkandu. „Díval jsem se na ty výjimečné obrazy na stěnách a najednou jsem cítil, jak mi na osm sekund znecitlivěla celá levá paže,“ popisoval herec.

„Přešlo to, ale radši jsem hned řekl lidem, se kterými jsem byl, abychom okamžitě jeli do lékařského střediska.“ Po sérii testů a magnetické rezonanci byly Kevinovy obavy rozptýleny a doktoři potvrdili, že není ve vážném nebezpečí. Po ošetření na diagnostické klinice Innova se Spacey, jenž si získal srdce diváků třeba v dramatu Americká krása, Svět podle Prota či Vyjednavač, znovu objevil na mezinárodním filmovém festivalu v Taškentu, kde se hned podělil s publikem o svou nečekanou zdravotní epizodu.

Video
Video se připravuje ...

Agnieszka Hollandová: O uzavření kin i poklescích Hollywoodu - a mimo jiné i o Spaceym Ivan Hladík, Jan Jedlička

Spacey uvedl, že je vděčný, že nešlo o nic vážnějšího, a poděkoval kvalifikovaným lékařům v Samarkandu za jejich péči. Sám byl prý nadmíru překvapen, jak kvalifikované lékaře v Uzbekistánu mají... Těžko říct, co jeho slabost způsobilo, ale možná byl jenom přetažený - den předtím totiž na festivalu pořádal mistrovský kurz. Oscarový herec, jehož zdravotní stav je nyní „normální“, podle britského deníku DailyMail dodal, že ho tento incident „opravdu donutil se na chvíli zamyslet nad tím, jak je život křehký“.

Během svého projevu na zakončení festivalu pak vyjádřil Kevin Spacey vděčnost za mír, pokrok a osvícení, což všechno festival podle něj představuje. Možná tím narážel na fakt, že kvůli nálepce sexuálního predátora (i přesto, že nakonec odcházel od mnoha soudů osvobozen) přišel o řadu pracovních příležitostí a ocitl se v Hollywoodu na takzvané černé listině. Herec však svou účast na festivalu popsal jako comeback - a zdůraznil, že „nejlepší role jsou teprve před ním“...

Fotogalerie
39 fotografií