O život legendární herečky Sophie Lorenové panují vážné obavy! Světoznámá Italka totiž podstoupila o víkendu, konkrétně v neděli 24. září, urgentní operaci. Do nemocnice byla převezena poté, co utrpěla celou řadu vážných zranění při pádu ve svém domě ve Švýcarsku. Dáma s nálepkou sexbomby, kterou získala díky roli ve filmu Manželství po italsku (1964), údajně upadla ve své koupelně. Zprávu o její nehodě přinesla restaurace, kterou měla herečka slavnostně otevřít v italském městě Bari 26. září. Kromě toho měla dostat i čestné občanství města.

Všechny tyto její plány ale byly odsunuty na vedlejší kolej, jelikož ve vteřině bylo všechno jinak. V jejím věku může být takový karambol téměř až fatální, herečka koneckonců před pár dny oslavila své 89. narozeniny. A je pravda, že málem to velké neštěstí i skutečně bylo – Sophia si přivodila několik zlomenin kyčle a vážnou zlomeninu stehenní kosti, které vyžadovaly okamžitý chirurgický zásah. Podle zdrojů zahraničních médií byla ale operace úspěšná a zdravotní stav herečky, jejíž skutečné jméno je Sofia Costanza Brigida Villani Scicoloneová, je aktuálně stabilizovaný. 

Video
Video se připravuje ...

Sophia Lorenová při focení reklamní kampaně youtube.com

Co se však týče cesty Lorenové k úplnému uzdravení, panuje prý v jejím okolí jenom velmi „opatrný optimismus“. Bude muset podstoupit krátkou rekonvalescenci... a poté dlouhou a náročnou rehabilitaci. Hereččini synové Carlo (54) a Edoardo (50), jejichž otcem byl Sophiin zesnulý manžel, filmový producent Carlo Ponti (†94), jsou po jejím boku ve špitále, aby jí dodali tolik potřebou podporu... a nehodlají ji opustit ani během léčby. Snad se její návštěva Armaniho módní přehlídky v Benátkách 2. září, která se konala během 80. filmového festivalu v Benátkách, nestane jejím posledním veřejným vystoupením...

Fotogalerie
58 fotografií