Brigitte Anne-Marie Bardotová, francouzská aktivistka za práva zvířat, bývalá zpěvačka, modelka a herečka, jež se proslavila především ztvárněním mnoha sexuálně emancipovaných postav na stříbrném plátně, kde lámala jedno pánské srdce za druhým, skončila v rukou lékařů. Kvůli respiračním obtížím jí totiž zavolal kolem deváté hodiny ráno její v pořadí čtvrtý manžel Bernard d'Ormale (82) záchranku.

„Brigitte měla problémy s dýcháním. Byly horší než obvykle, ale neztratila vědomí,“ uvedl pro francouzský deník pro Var-Matin. Zdravotníci podali herečce kyslík a nějakou dobu zůstali v její luxusní rezidenci, aby dohlédli na její zdravotní stav. „Podobně, jako mnozí lidé v jejím věku, i ona už těžko snáší tahle vedra. To se v 88 letech stává,“ posteskl si hereččin o 6 let mladší muž.  

Video
Video se připravuje ...

Brigitte Bardot – Tu Veux Ou Tu Veux Pas Youtube.com

Později přinesl deníku nové informace o zdraví legendární plavovlásky, jež zazářila například ve snímcích ...a Bůh stvořil ženu, Pravda či Viva Maria!. „Brigitte se zotavuje,“ ujistil všechny její znepokojené fanoušky s tím, že absolvovala kontrolu v nemocnici. „Počet červených krvinek je sice trochu nízký, ale podstupuje specifickou léčbu.“

Kromě toho d'Ormale prozradil i to, že zdravotníci ponechali u jejího lůžka nainstalovanou lahev kyslíku: „Dnes odpoledne ji trochu použila, ale jinak ne,“ přiznal a doplnil, že herečka se nyní musí hlavně šetřit. Tohle počasí jí zkrátka nesvědčí... „Vysoké teploty jsou pro ní velmi těžké a ona se vyhýbá cestování, jak jen to jde. I když jde jenom o několik metrů,“ uzavřel.

Fotogalerie
71 fotografií