Poprvé před kameru ji dostal režisér Antonín Kachlík, který Olgu Schoberovou obsadil do hudební komedie s Jiřím Suchým a Šlitrem Bylo nás deset z roku 1962. V té době chodila s výtvarníkem Kájou Saudkem, který ji údajně přiměl k tomu, aby se obarvila na blond.

Poslechla a přineslo to obří úspěch. Následovala komedie Limonádový Joe, poté zazářila ve filmech Pane, vy jste vdova a Adéla ještě nevečeřela. Naposledy si zahrála ve válečném filmu Vrak.

Stejně jako francouzská herečka Brigitte Bardotová (88), tak na filmovém plátně nikdy nezestárla. Zůstala tak navždy symbolem krásy uctívané v 60. letech.

A to jí možná podle již zesnulého režiséra Václava Vorlíčka (†88), který z ní udělal hvězdu filmového plátna, vyhovuje. „Já to nechápu, ale Olina nechce, aby se na ní někdo koukal. Strašně se nechce ukazovat před lidmi, stárnutí zřejmě nezvládá lehce,“ řekl v roce 2013 Blesku. Nabízel jí ještě spolupráci, pomýšlel na natočení její biografie, ale nechtěla o tom ani slyšet. „Samozřejmě, že má vrásky, pořád je ale krásná a z jejího obličeje, z těch rysů, se zračí jasně, že to byla opravdu nádherná ženská,“ dodal tehdy Vorlíček.

Video
Video se připravuje ...

Českej biják: Limonádový Joe jako dokonalá česká parodie na americké westerny Videohub

Fotogalerie
42 fotografií