Dvojitá hollywoodská stávka negativně ovlivňuje filmovou a seriálovou produkci -například velmi očekávaný trhák Duna: Část druhá byla kvůli ní odložena na příští rok. Podobné je to i s významnými filmovými událostmi - 75. ročník předávání cen Emmy byl přesunutý z 18. září letošního roku na 15. ledna 2024. Dění v továrně na sny není lhostejné legendárnímu režisérovi Stevenu Spielbergovi a jeho manželce, herečce Kate Capshawové (69).

Od května, kdy stávky začaly, věnoval tvůrce Jurského parkuČelistí, Zachraňte vojína Ryana či třeba Schindlerova seznamu společně se svou paní 1,5 milionu dolarů (34,2 milionu korun) scenáristům, hercům a dalším pracovníkům v oboru, kteří bojují za zlepšení svých podmínek. Finanční dary putovaly do Entertainment Community Fund (ECF) a programu nouzové finanční pomoci nadace SAG-AFTRA, kde denně zpracovávají až 100 žádostí o peníze na splátky nájemného a hypotéky, jídlo či zdravotní potřeby.

Video
Video se připravuje ...

V roce 2021 Spielberg roztančil slavnou West Side Story Falcon, Ivan D. Hladík

Zástupci ECF v pondělním prohlášení pro Variety uvedli: „Díky transformativní podpoře od Kate Capshawové a Stevena Spielberga spolu s mnoha dalšími štědrými dárci pomáhá fond filmovým a televizním pracovníkům v nouzi nouzovou finanční pomocí na pokrytí základních životních nákladů zahrnující třeba nájemné, potraviny, zdravotní pojištění, lékařské účty a tak dále, ale i podporu duševního zdraví a další.“

„Tento významný dar do programu nouzové finanční pomoci nadace nejen pomůže uspokojit současnou a převažující poptávku po finanční pomoci, ale bude i nadále podporovat komunitu SAG-AFTRA, která bude čelit dlouhodobým finančním potížím a výzvám i v nadcházejících letech,“ dodali mluvčí s tím, že v minulosti jim velkorysé finanční dary stávkujícím poskytli i další herci, jako je George Clooney (62), Matt Damon (52), trojnásobná držitelka Oscara Meryl Streepová (74), moderátorka Oprah Winfreyová (69) a další. 

Fotogalerie
30 fotografií