Snímky starými odhadem více než pětatřicet let pobavila Martina Formanová, vdova po slavném oscarovém režisérovi Miloši Formanovi (†86), své fanoušky na sociální síti. Jako mladičká, navlečená (bráno dnešní optikou) v retro outfitech a „vystajlovaná“ způsobem, který v této době budí spíše úsměv, zapózovala v magazínu Žena a móda… a byla téměř k nepoznání.

„Kdo ví, co mě přimělo mít tento účes, díky kterému jsem vypadala jako žena středního věku mezi dvěma manžely nebo nějaká postava z Dallasu…“ podotkla s humorem sobě vlastním a s odkazem na slavný seriál i sama Martina, jež se dnes pyšní dlouhými plavými kadeřemi. Před lety přitom coby brunetka s pořádnou trvalou a výrazným líčením vypadala jako „mladá stará“.

„Pamatuji si, že v den, kdy se tento časopis dostal na stánky, mě vyhodili z filmové akademie, protože jsem se očividně více věnovala své kariéře v ,šoubyznysu‘ místo škole,“ doplnila s tím, že tento varovně vztyčený prst od vedení školy vzala velmi vážně. Od studia se nenechala odradit a následující jaro už byla zpátky ve školních škamnách. Na pražské Filmové a televizní fakultě Akademie múzických umění pak úspěšně dokončila studium scenáristiky.

Video
Video se připravuje ...

Takhle pózovala Martina Formanová pro časopis Moje psychologie. Videohub

Fotky zaujaly nejenom příznivce Formanové, ale i její kolegyně z branže. „To je skvělé! A účes poplatný své době,“ reagovala na snímky z časopisu například Martinina kamarádka, modelka Pavlína Pořízková (58). „Nenávidím fráze, ale musím to říct - klobouk dolů!“ přidala se i spisovatelka Halina Pawlowská (68). Slovy plnými obdivu nešetřily ani herečky Tereza Brodská (55) a Eva Holubová (64), co jí naopak tmavou hřívu „se svým čmířím“ upřímně záviděla…

Fotogalerie
73 fotografií