Okolnosti dědictví po módním vizionáři Cardinovi, který zemřel na konci prosince 2020 a neměl děti, začala vyšetřovat francouzská policie na základě stížnosti, kterou podaly návrhářovy neteře.

Svého bratrance obvinily z podvodů a padělání závěti. Rodrigo, který údajně se svým slavným strýcem pracoval skoro 25 let, jako prezident firmy brání v jejím prodeji. „Chci jen respektovat přání Pierra Cardina zachovat jeho impérium a bránit jeho image,“ uvedl. Návrhář po sobě zanechal rozsáhlý majetek, holdingovou společnost a dceřiné firmy, mnoho licencí a značek a také domy v Paříží a městě Vaucluse.

„Majetek společnosti odhadujeme mezi 18 a 19 miliardami korun,“ uvedl zástupce neteří Jean-Louis Rivière.

V jedné ze stížností vnučky zpochybňují podmínky, za kterých Basilicati-Cardin převzal vedení holdingu. Jejich pochybnosti se týkají platnosti smlouvy o převodu akcií, kterou podepsala jejich babička Giovanna Cardinová (†97) několik dní před svou smrtí v březnu 2000.

„Rodrigo Basilicati-Cardin byl v situaci, kdy se sám jmenoval správcem. Teď se chce z osobních důvodů zbavit právoplatných dědiců,“ sdělil právník. Zároveň neteře svého bratrance podezírají, že sepsal závěť z roku 2016, kde návrhář Pierre Cardin označil Rodriga za jediného dědice.

Vesmírná móda i auta

Francouzského návrháře proslavily jeho jednoduché modely plné geometrických tvarů. Byl průkopníkem unisex módy, první řadu oblečení pro všechny představil už v roce 1958. Neomezoval se jen na módu, navrhoval nábytek, interiéry aut i letadel a založil i vlastní řetězec restaurací Maxim’s.

Video
Video se připravuje ...

Dědictví aneb Kurvahošigutntág. Film, který kritika tvrdě strhala, po letech krásně uzrál Videohub

Fotogalerie
26 fotografií