V čele truchlících ke kostelu dorazily manželka francouzského prezidenta a bývalá učitelka Brigitte Macronová (70) a zpěvačka a herečka Vanessa Paradisová (50), bývalá žena Johnnyho Deppa (60). 

V závěsu za nimi následovaly dcery Birkinové Charlotte Gainsbourgová (51) a Lou Doillonová (40) a vnoučata Alice a Ben Attal. Když společně vstupovali do kostela, ve kterém už hlasitě zněly písně Birkinové, na všech bylo vidět hluboké emoční pohnutí. 

Na poslední rozloučení kromě pozvaných hostů dorazila i široká veřejnost. Stovky fanoušků zaplnily přilehlé ulice, do kostela ale směli jen nejbližší. 

Konečně s dcerou a milencem

Francouzsko-alžírský zpěvák a herec Étienne Daho (67) pronesl nad rakví smuteční řeč. „Konečně ses setkala se svou bývalou láskou Sergem Gainsbourgem, svou zesnulou dcerou Kate Barryovou, svými rodiči, přáteli i psy. A nám budeš strašně moc chybět,“ vzkázal jí do nebe. Birkinová 16. července 2023 ve věku 76 let podlehla rakovině. Její dcera Kate (†46) zemřela v roce 2013 po pádu z okna.

Chtěli jsme být tebou!

„Mnoho z nás si přálo být tebou, nebo Sergem,“ pokračoval Daho a připomněl její úspěch s kabelkou Hermes Birkin i její britský smysl pro humor. 

Na místě nechyběla řada slavných osobností. Mezi nimi francouzský režisér,  scenárista a nový manžel Paradisové Samuel Benchetrit (50) a herci Jose Garcia (57), Catherine Deneuveová (79) nebo Sandrine Kiberlainová (55) s dcerou Suzanne Lindonovou (23). 

Video
Video se připravuje ...

Ikonické scény: Božská a sexy sedmdesátá léta Videohub

Fotogalerie
87 fotografií