Richard Genzer se v pondělí s fanoušky podělil o fotku, na které by ho mnozí ani nepoznali... „Fotky moc nedávám, ale tuhle musím. Rok 1982 a prvni fotka našeho ročníku na Konzervatoři obor tanec. Ano, jsem tam,“ připsal k černobílému snímku. 

Ačkoli od té doby uteklo už hodně vody a Geňa se dost změnil, některé rysy zůstávají stejné, a tak část fanoušků dlouho neváhala. „Jediný měl odvahu ukázat své krásné taneční nohy,“ měla jasno například jistá Dana. 

Video
Video se připravuje ...

Genzerova tanečnice ze StarDance: Je nevýhodou, že byl tanečník! Tereza Kühnelová, Aleš Brunclík

Zástupem podobných mladíků se nenechala zmást ani Daniela Šinkorová (50), se kterou se Genzer setkal v roce 2018 ve StarDance, tehdy ještě jako jeden ze soutěžících. „Bomba! Furt stejnej,“ vzkázala mu. 

Nadaný tanečník

Dnes už dal herec tanci vale, dotáhl to s ním ale poměrně daleko. Už jako malý navštěvoval folklorní taneční soubor Váha a později se uchytil právě v tanečním oddělení na pražské konzervatoři. Tam se připojil k moderní taneční skupině UNO pod vedením Richarda Hese (†50), která účinkovala v oblíbených muzikálech v Československu i v zahraničí a pravidelně se objevovala v televizi. Na české scéně útvar neměl obdoby! 

Po rozpadu skupiny ale Genzerova taneční kariéra rozhodně neskončila. Jako choreograf zamířil do Švandova divadla, kde za svou práci dokonce získal ocenění. Na konzervatoř se na čas vrátil jako učitel a choreografii dělal mimo jiné i slavnému muzikálu Krysař s Danielem Landou (54). 

Video
Video se připravuje ...

Genzer, Suchánek a celá Partička zatančili na magistrále. Facebook.com

Fotogalerie
133 fotografií