Podle informací Aha! bezdětná Sováková milovanou haciendu odkázala Beňačkové, protože slavná diva má dědice v podobě dcery Gabriely. Takže o stavení a Sovákův hrob, který je za nemovitostí na zahradě, bude dobře postaráno.

Barák kamarádce

„Paní Sováková nechtěla především kvůli hrobu, aby stavení získali cizí lidé. Proto odkázala chalupu kamarádce,“ dozvěděli jsme se od sousedů v Hradci u Stříbrné Skalice s tím, že Beňačková teď chystá rekonstrukci Sovákovy chaty. „Propadají se v ní už podlahy. Dlouho tam nikdo na nic nesáhl, chce to dát do richtiku. Pokud vím, paní Beňačková si už na to vzala hypotéku,“ pokračoval soused s tím, že Beňačková s dcerou se jezdí pravidelně starat o dům i zahradu a opečovávat hrob, ve kterém jsou čtyři urny.

Stará se o hrob

„Odpočívá tam pan Sovák s manželkou a její rodiče. Paní Sováková měla manžela nejdříve v obýváku, potom nechala zhotovit hrob a uložila ho tam i se svými rodiči. Na náhrobní kámen zároveň nechala vyrýt i své jméno,“ dozvěděl se ještě deník Aha!

Světově proslulá pěvkyně se se Sovákovými úzce přátelila už od 70. let. „Byla jsem u Andulky, když odcházela,“ svěřila se Beňačková, kterou Sováková pověřila naplněním poslední vůle. Byla to tedy sopranistka, kdo uložil urnu Sovákové do hrobu vedle legendárního herce.

Video
Video se připravuje ...

František Filip o Sovákovi a Kemrovi v Chalupářích: Proč jeden druhého nechtěl? Petr Macek, Jan Jedlička

Fotogalerie
24 fotografií