Došlo k němu, když byla hvězda Gladiátora loni pracovně v Irsku. O chladném večeru tehdy seděl před hospodou Dalkey s několika lidmi a společně popíjeli pivo. Najednou kolem nich prošla žena zachumlaná do teplé parky zapnuté až ke krku, skloněnou hlavu zahalenou v šále.

„Jeden z mých nových přátel cosi vykřikl, vyskočil a běžel za ní. Třicet metrů od nás se objali a on na mě zamával. Tam jsem pod pouliční lampou a s obláčkem páry u pusy potkal Sinéad,“ popsal Russell Crowe na svém twitteru v sérii několika příspěvků. „Podívala se mi do očí a s odzbrojující jemností pronesla: ,Ach, to jsi ty, Russelle.‘“

Zpěvačka se pak spolu s nimi vrátila k jejich stolu a objednala si horký čaj. „V rozhovoru bez zábran jsme prošli nedávnou dublinskou vlnu veder, místní politiku, americkou politiku, probíhající boj za práva původních obyvatel na mnoha místech, ale zejména v Austrálii, její hřejivé vzpomínky na Nový Zéland, víru, hudbu, filmy a jejího bratra spisovatele. Měl jsem příležitost říct jí, že je mou hrdinkou,“ svěřil se slavný australský herec narozený na Novém Zélandu. 

U druhého šálku čaje Sinéad vstala, všechny objala a odkráčela do mlhou zastřeného světla pouličních lamp. „Seděli jsme tam všichni čtyři a různými způsoby vyjadřovali totéž. Jaká úžasná žena. Pokoj tvému odvážnému srdci, Sinéad,“ vzkázal zpěvačce na onen svět. 

Video
Video se připravuje ...

Bleskové zprávy: Smrt oblíbené zpěvačky a tajná svatba Molavcové Petr Macek, Lukáš Červený, reuters, ČT

Fotogalerie
115 fotografií