Informaci zveřejnil web super.cz, který cituje přímo Emilly. „Už od minulého roku jsem hodně trpěla na břišní koliky. Vždy jsem měla křeče v břiše tak velké, že jsem skončila v nemocnici. Vždycky se to střídalo, jednou jsem měla velké bolesti, pak zase ne a takhle dokola,“ popisuje na webu.

„Vždy po jakémkoli jídle mi bylo hrozně špatně a zvracela jsem. Připadalo mi, jako kdybych měla anorexii, kterou nemám. Byla jsem na tom tak špatně, že mě nakonec 29. května hospitalizovali v Motole. Strávila jsem tam deset dní. Nejdřív mi zjistili na sonu, že mám zánět ve střevu, nakonec mi zjistili Crohnovu chorobu. Neexistuje na ni lék, je to na doživotí,“ dodala Emilka.

Janeček, jehož nejbližší vědí, jak ho dceřina diagnóza trápí, ze zveřejnění nebyl rád. „Sama Emilly by s tím do médií nešla, soudím, že se o to zasloužila její matka, bez mého vědomí a souhlasu. Já sám bych takto citlivé informace s ohledem na věk dítěte neoznamoval,“ reagoval pro Blesk producent. „Proto to ani nebudu více komentovat. Dělám všechno pro to, aby byla v rámci možností pořádku,“ uzavírá Janeček.

Crohnova nemoc vyžaduje, aby se dodržovala velmi přísná celoživotní dieta.   

Video
Video se připravuje ...

František Janeček se pyšní dcerou Emily (13): Zpívá v muzikálu Robinson Crusoe! Petr Macek

Fotogalerie
59 fotografií