Na dražebním portálu se objevil inzerát, jaký se skutečně nevidí každý den! „Nabízím sběratelský kousek Audi A8 D2, rok výroby 1994, motorizace 4.2 (220 kw), pohon Quattro,“ začal úvodní text. Na tom by ještě nebylo nic tak zvláštního, jenže...

„Jedná se o jedinečný vůz, který vlastnil jako první majitel mistr Karel Gott, další majitel byla firma, kterou vlastnil František Janeček, který též tento vůz provozoval,“ pokračoval inzerát.

Majitel dále avizoval, že je vůz ve velmi dobrém technickém i vzuálním stavu, vše je plně funkční a velmi zachovalé. „Samozřejmě, vzhledem ke stáří vozidla je nutné počítat s menšími kosmetickými vadami,“ napsal o téměř třicetileté audině.

„Za poslední tři roky vozidlo najelo asi 1500 km a bohužel již nemám místo na skladování v hale, tudíž musí k jinému majiteli,“ vysvětlil důvod prodeje. Na důkaz svého tvrzení připojil i fotku, na které je Gott s autem vyfocen, i ofocený technický průkaz, v němž figuruje Gottovo jméno i adresa. Ještě dodal, že SPZ, kterou užíval Gott, už není platná, ale s vozem ji pro sběratelské a výstavní účely prodává taktéž. 

Po Gottově automobilu se nakonec skutečně zaprášilo... Zájem projevilo hned 20 kupců a výsledná cena se vyšplhala na 315 tisíc korun. To je na třicetileté auto skutečně slušné!

Video
Video se připravuje ...

Monika Absolonová: Umělý hlas Gotta? Trochu šílený! Petr Macek

Fotogalerie
88 fotografií