Český rozhlas se v roce, kdy slaví 100. výročí zahájení pravidelného vysílání, opět hlásí ke své roli průkopníka moderních technologií a hlas Karla Gotta vrací pomocí umělé inteligence a s vědomím manželky Ivany Gottové (47) zpět do éteru, aby mohl navždy promlouvat k posluchačům. Části jeho autobiografie Má cesta za štěstím umělý hlas namluvil na střídačku s hercem Igorem Barešem (57).

A nevyhrál

Co na to říká sama Ivana? „Karel byl podporovatelem moderních technologií a inovací. S Českým rozhlasem ho pojilo letité partnerství a přátelství, takže jsem pevně přesvědčena, že by tento projekt podpořil. Navíc rád lidi překvapoval, řečeno slovy Jana Wericha – byl pro každou srandu,“ prozradila Gottová. A přidala i vtipnou vzpomínku...

„Jednou mi vyprávěl, že se zúčastnil soutěže o nejvě

Video
Video se připravuje ...

Proč Gottová souhlasila s vytvořením Gotta „umělou inteligencí“? Chtěla znovu slyšet hlas své lásky! Blesk TV

rohodnějšího imitátora Karla Gotta – a nevyhrál! Takže si dovedu dost dobře představit, že by se pustil i do soutěže s umělou inteligencí,“ smála se na premiéře dojatá Ivana.

Co na to lidi?

Nad tou možností prý ale chvíli váhala. „Když mě Český rozhlas oslovil s touto nabídkou, byla jsem šokována, že je něco takového vůbec možné, kam až se technologie dostaly, navíc aby to znělo ve věrohodné kvalitě. Byla jsem velmi opatrná, a navíc ovlivněná Karlovou oblíbenou větou – co by na to řekli lidi?“ připomněla Gottová. Slavík totiž bral na své publikum a fanoušky ohled celý život.

„Zvažovala jsem to ze všech stran, ale ta šance slyšet ještě jednou jeho hlas, hlas našeho milovaného Karla, mi přišla jako nádherný dárek a památka nejen pro jeho obdivovatele, ale i pro nás, pro jeho rodinu,“ vyznala se vdova.

ČRo 2 bude Gottovu autobiografii vysílat denně po 22. hodině, prvnich 24 dilů se ale objevilo na webu rozhlasu už v pátek. 

Video
Video se připravuje ...

Hlas Karla Gotta vytvořený umělou inteligencí: Poslechněte si! Blesk TV

Fotogalerie
61 fotografií