Mistrovu autobiografii představila posluchačům vdova Ivana Gottová ve spolupráci s Českým rozhlasem v den jeho nedožitých 84. narozenin, tedy 14. července. Právě díky tomuto projektu mohou zpěvákovi fanoušci znovu slyšet Mistrův hlas. Český rozhlas využil moderní technologie a hlavně umělou inteligenci, která obnovila zpěvákův hlas.

Už jsem několikrát zmínila, že byl Karel podporovatelem moderních technologií a inovací. S Českým rozhlasem ho pojilo pevné přátelství, tak by určitě tento projekt podpořil,“ uvedla na premiéře projektu Karel Gott navždy vdova Ivana Gottová.

Je to vůbec poprvé, kdy je v Česku vytvořený hlas pomocí umělé inteligence AI a navíc je zapojen do literárního díla. Gottův hlas je v knize slyšet hned v začátcích. „Od začátku jsem si přál, aby text byl čtivý, takřka beletristický. Chtěl jsem k vám, čtenářkám a čtenářům, být co nejupřímnější. A také uvést konečně některé věci na pravou míru. Někteří aktéři z mé knihy mohou tvrdit, že to přece bylo jinak. Já si to pamatuji takto. Po svém,“ zaznělo v nahrávce.

Kromě umělé inteligence hlasem Karla Gotta knihu načítá také herec Igor Bareš. K poslechu bude od 14. července na ČRO Dvojka.

Poslechněte si hlas Karla Gotta v audioukázce už nyní. 

Video
Video se připravuje ...

Hlas Karla Gotta vytvořený umělou inteligencí: Poslechněte si! Blesk TV

Video
Video se připravuje ...

S kavárnou vyrazíme i za hranice, říká provozovatel Café Karel Kolodziej Luboš Procházka

Fotogalerie
54 fotografií