Dominika na tátu pořád myslí a dodnes se s jeho smrtí nevyrovnala. Proto se v týdnu znovu pustila do třídění snímků ve svém velkém archivu. „A najednou jsem narazila na tyhle fotky. To je neuvěřitelné, je to skoro dvacet let, co mě táta vzal do New Yorku,“ plakala do telefonu.

„To je 14. července 2004, když tatínek oslavil v New Yorku pětašedesátiny. To byla ještě krásná doba,“ připomněla zaprvé fakt, že byl tehdy její otec ještě plný sil, a zadruhé, že ještě měla docela normální vztah s jeho budoucí ženou Ivanou, tehdy ještě Macháčkovou. Gott vzal v New Yorku Dominiku, Ivanu a ještě zpěvačku Lucii Bílou (57) na vyhlídkový let nad městem. „Strašně jsem se na něj těšila, ale udělalo se mi po něm špatně, takže to není úplně hezká vzpomínka,“ prozradila Dominika a připomněla, jak byl její otec štědrý.

„Choval se hezky ke všem blízkým. Za všechny platil a pořád se zajímal, jestli se cítíme dobře, jestli nám chutná... Moc mi chybí a myslím, že celému Česku,“ doplnila zlomeným hlasem.

Vzal ji na Západ

Dominika nedávno v rozhovoru pro deník Aha! u příležitosti svých 50. narozenin vzpomínala na nejsilnější zážitek se svým otcem.

„Je to ten, jak mě jako dvanáctiletou poprvé vyvezl do ciziny – a rovnou do západního Německa. To se psal rok 1985 a já jsem si říkala: To není možný, to je úplně jiný svět... A ty nákupy? Vyrazili jsme do Mnichova, ale první zastávka byla hned za hranicemi ve Weidenu a já jsem říkala: Ježíši, tady mají takových krásných věcí, tati, můžeš mi koupit tohle a taky tohle? A on říkal: Vem si tady, co chceš, ale počkej, až budeš v Mnichově! Byla jsem ráda za to, co mi jako táta říkal: Vezmu tě do Západního Německa, ale musíš se naučit německy, a to bude tvoje odměna za tvoji píli, za to učení, že tě tam vezmu... Takže to vlastně úplně zadarmo nebylo, ale jsem mu za to vděčná, protože jsem se vlastně byla nucená učit cizí jazyk, což jsem zjistila, že mě strašně baví, a od té doby je tomu tak celý život.“

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Dominika Gottová: Prorazila v Německu, jako táta! Rádia zahrála její píseň Pro tebe