Dominice se "oživení" tátova hlasu pomocí umělé inteligence líbí pramálo. "Ivana by měla nechat tátu spát. Když jde o jeho písně či pořady, to mi nevadí. Ale tohle? Proč se snaží oživovat jeho hlas? Proč to dovolila? Píší mi lidé na Facebooku, že se jim to také nelíbí, že by měli nechat tatínka odpočívat," řekla Dominika Gottová Blesku. 

Úplně nadšený z uměle vytvořeného Gottova hlasu nebyl na premiéře při představení projektu ani Gottův kapelník Pavel Větrovec. „Trochu mi běhal mráz po zádech. Připadá mi, že je to hrozně zneužitelné. Ten pokrok je tak dokonalý, že v tom jsou i ty lidské chybičky. Jsem rozpačitý, musím si to nechat rozležet v hlavě,“ dumal nad tím, co slyšet. Nijak zvlášť umělý hlas neobměkčil ani dalšího přítomného Josefa Zímu.

Naopak samotná vdova Ivana Gottová je nadšená. „Mně osobně přijde možnost slyšet ještě jednou hlas našeho milovaného Karla, byť za pomocí umělé inteligence, jako krásná památka a dárek pro nás všechny. Nejen pro obdivovatele, ale i pro nás, jeho rodinu,“ uvedla na projekci Ivana. Jenže jak se zdá, všechny členy rodiny ve skutečnosti zas tak moc nepotěšila.

Video
Video se připravuje ...

Hlas Karla Gotta vytvořený umělou inteligencí: Poslechněte si! Blesk TV

Fotogalerie
45 fotografií