Marcel měl v té době ale oči jen pro zpěvačku Markétu Muchovou (65). „Moje máma říkala, že se k sobě s Ivetou náramně hodíme a že bychom měli spolu chodit a vzít se. Já jsem se k tomu ale k její velký lítosti moc neměl,“ přiznal Aha! Marcel a smutně dodal, že maminka zemřela těsně před loňskými Vánocemi. „Mám aspoň ještě tatínka, náramně si spolu rozumíme,“ podotkl Marcel a na mysli měl slovutného skladatele Jiřího Zmožka (80), autora největších českých hitů 80. a 90. let.

Byla v kondici a veselá!

S Ivetou měl Marcel kromě kumštu ještě něco společného – deprese. A stejně jako Iveta se i on jednou pokusil odejít ze světa. „Naštěstí se mi to nepovedlo,“ zdůrazňuje Marcel, který se s Bartošovou přátelil takřka celý život. „Párkrát jsem byl u nich ve Frenštátu i na návštěvě,“ vzpomíná Zmožek. Zpěvák byl s Ivetou v kontaktu dokonce ještě čtyři měsíce před její sebevraždou a tvrdí, že byla naprosto v kondici. Připravoval totiž se zpěvačkou po dramaturgické stránce pro TV Barrandov televizní Vánoce a Silvestra. „To bych řekl! Nepila, byla veselá a plná elánu do práce i do života,“ upřesňuje Marcel.

Temné tajemství?

Dodnes ale Zmožkovi vrtá hlavou, co se tehdy stalo, že se zpěvačka tak najednou rozhodla skoncovat se životem. „Pár měsíců před Ivetinou smrtí mě napadlo, že spolu znovu uděláme duet Dobro s láskou vítězí, který jsme poprvé nazpívali zhruba v roce 1986 do pohádky Co takhle svatba, princi?,“ vzpomíná Marcel. Bartošová prý byla nadšená a písničku s Marcelem nazpívala. „A potom se jí prostě muselo něco šíleného přihodit! Zabít se bylo tehdy to poslední, co by ji napadlo,“ je přesvědčen Marcel Zmožek. Ukazuje se, že o životě Ivety Bartošové se stále ještě zdaleka neví všechno, pořád vyplouvají na povrch další a další dosud skryté skutečnosti, které nejsou ani v minisérii Iveta vysílané na Voyo.cz.

Lidi zase šíleli

Tátovy 80. narozeniny se rozhodl Marcel oslavit koncertem v pražském Divadle u hasičů a podařilo se mu nemožné! Osobně se dostavil i oslavenec Jiří Zmožek. Skladatel totiž na veřejnost od doby, co je nucen žít s nezhoubným nádorem v krku, jenž mu nenávratně změnil tvář, vůbec nevychází. „Táta byl ve výtečné náladě, a tak si se mnou i zahrál a zazpíval. Lidé šíleli a koncert se protáhl téměř na 4 hodiny,“ usmívá se Marcel, jehož otec je autorem takových hitů jako Zvonky štěstí, Už mi, lásko, není dvacet let, Tam u nebeských bran nebo Biograf láska.

Video
Video se připravuje ...

Kulový Blesk: Pokračování Ivety sklízí chválu. Kdo se v seriálu objeví? pdc, klb, Marek

Fotogalerie
61 fotografií