Syn zpěvačky Sinéad O'Connorové Shane si dobrovolně sáhl na život v lednu 2021. „Můj krásný syn Nevi'im Nesta Ali Shane O'Connor, světlo mého života, se rozhodl dnes ukončit svůj pozemský boj a nyní je s Bohem. Ať odpočívá v pokoji a nikdo nenásleduje jeho příkladu. Mé dítě. Moc tě miluji,“ napsala zpěvačka na sociální síť o Shaneovi, jehož měla s folkovým zpěvákem Donalem Lunnym (76).

Shane byl nahlášen jako nezvěstný ve čtvrtek 5. ledna. O den později policie zveřejnila jeho poslední foto z pátečního rána z jižního Dublinu. Na sobě měl černou mikinu s barevným potiskem, tmavé tepláky a bílé tenisky. V sobotu bylo pátrání nicméně oficiální ukončeno – a bohužel s tím nejhorším možným výsledkem. Zpěvačka informovala svět o tom, že se „Shane se rozhodl ukončit svůj pozemský boj“.

Mrtvého mladíka našli 7. ledna 2021. Datum přitom nesehrálo v životě Sinéad O'Connorové roli poprvé... Její životní dráhu silně ovlivnilo už v roce 1990. 

Jen o den později, 8. ledna, totiž tehdy vyšla její přelomová píseň Nothing Compares 2 U s dojemným videoklipem plným emocí, ve kterém ji mnozí přirovnávali k andělovi. Tehdy se z O'Connorové prakticky přes noc stala megahvězda. 

Počátek ledna 1990 navždy změnil její život a stejně tomu bylo i přede dvěma lety. Ze skonu syna se zpěvačka bohužel nikdy nevzpamatovala. „Shaneova smrt není vina nikoho jiného než mě samotné,“ napsala například na twitter, což mnohé silně vyděsilo. 

„Omlouvám se. Neměla jsem to říkat... Jsem teď s policisty na cestě do nemocnice. Omlouvám se, že jsem vás rozrušila. Jsem bez svého dítěte úplně ztracená a nenávidím sama sebe. Nemocnice mi na chvíli pomůže, ale Shanea najdu. Tohle je jenom odklad,“ napsala později. Bohužel, její slova se nakonec vyplnila. 

Potýkáte se s problémy?

Máte pocit, že se nic nedaří a už nemůžete dál? Nestyďte se požádat o pomoc. Linka první psychické pomoci – nonstop a zdarma: 116 123, Linka bezpečí pro děti a mládež – nonstop a zdarma: 116 111.

Video
Video se připravuje ...

Šokující video Sinead O'Connor: Vzlyká o svých psychických nemocích Facebook

Fotogalerie
48 fotografií