Sinead O'Connorová procházela v posledním roce těžkým obdobím. Pochovala svého milovaného syna Shanea (†17) a z jejích posledních slov bylo všem naprosto jasné, že s jeho odchodem ze světa se stále nesrovnala.

 „Od té doby žiju jako nemrtvé noční stvoření… Byl láskou mého života, lampou mé duše. Byli jsme dvě poloviny jedné duše. Byl to jediný člověk, který mě kdy bezpodmínečně miloval. Bez něj jsem ztracená v bardu,“ napsala 17. července na sociální sít zpěvačka, která použila buddhistický termín označující jakýsi mezistav mezi smrtí a dalším znovuzrozením. 

Zprávu o jejím úmrtí potvrdila zdrcená rodina, která tak v průběhu roku přišla už o svého druhého člena. „S velkým zármutkem oznamujeme odchod naší milované Sinéad,“ stojí v prohlášení zdrcené rodiny, ve kterém žádají o soukromí v této těžké chvíli, cituje Daily Mail.

Na smrt legendární zpěvačky se objevují nejrůznější reakce. „Její hudbu miloval celý svět a její talent byl nepřekonatelný a nesrovnatelný. Upřímnou soustrast rodině, přátelům a všem, kteří měli rádi její hudbu,“ uvedl irský politik Leo Varadkar.

Video
Video se připravuje ...

Šokující video Sinead O'Connor: Vzlyká o svých psychických nemocích Facebook

Fotogalerie
50 fotografií