Podle informací Super.cz se jednalo o hezkou, církevní svatbu.

Nevěsta se ozdobila slušivým kloboučkem a jedním ze svědků byl lékař a chirurg Pavel Pafko (83). Na obřad dorazilo z Brna Janáčkovo kvarteto, s nímž Strejček dříve spolupracoval.

Jitka Molavcová se s Alfredem Strejčkem zná 30 let, byť to bylo ze začátku jen pracovní. Pak se z nich stali partneři a nerozdělila je ani těžká nemoc, po které herec ochrnul. 

Bylo to sedmadvacátého října roku 2017. Najednou telefon, já jela v tramvaji a on mi říká – Jituško, pomoz mi... Jeli jsme do motolské nemocnice a tam už si ho nechali. Řekli mi, kdybyste přijeli o deset minut později, tak by bylo pozdě,“ přiznala Molavcová prvně nahlas až v dokumentu Klaunka.

Video
Video se připravuje ...

Jitka Molavcová: Kvůli lásce se vzdala dětí Videohub

Ano, Jituška mi zachránila život – a to se nezapomíná,“ potvrdil Strejček v životopisném dokumentu o Jitce Molavcové.

Strejček, který před lety běhal maratony, v říjnu 2017 z hodiny na hodinu ochrnul. Byl si jako obvykle zaběhat v pražské Stromovce. V noci ho pak začalo brnět na nehtech, na rukou i nohou a ráno nebyl schopen pohybu. Jeho organismus napadl virus, kvůli němuž se u něj projevila nemoc s názvem Guillain-Barrého syndrom, což je vzácné zánětlivé onemocnění postihující nervovou soustavu.

Momentálně je upoutaný na invalidním vozíku a dny tráví v prosečnickém sanatoriu Šarlota na Benešovsku, ale Jitku má stále nablízku. Nyní jsou z nich navíc i manželé.

Předchozí svatby

Molavcová byla 30 let vdaná za o devět let staršího herce a spisovatele Jana Petráně. Strejček byl ženatý dvakrát, první manželka herečka Consuela Morávková (79) v roce 1979 emigrovala. Podruhé se oženil s atletkou Jarmilou Nygrýnovou, která v roce 1999 zemřela v pouhých 45 letech na rakovinu. Má dceru Kristinu Gajdošovou-Strejčkovou. 

Fotogalerie
27 fotografií