Herečka Jana Bernášková a scenárista Rudolf Merkner, jenž napsal veleúspěšný retroseriál Vyprávěj, kde si Jana také zahrála, oslavili již jedenácté výročí své svatby. Pro oba to tehdy byla první veselka, i když Bernášková v té době měla tehdy skoro šestiletou dceru Justýnu (16) – jejímž otcem je dramatik a režisér David Drábek (53). Nyní půvabná herečka prozradila, že v den, kdy vyřkla své osudové „ano“, se potýkala s obrovskou nejistotou.

Málem to jedno jediné, tak důležité slovo nevyslovila! „Protože v kostele bylo málo vzduchu. Tak moc jsem se bála toho lapení, že mě málem kleplo. I to nevěsty prožívají,“ přiznala nyní Jana s tím, že se o tomto tématu málo mluví. Ona se z něj proto „vypsala“ ve své nejnovější knize Koloušek, která je v mnoha ohledech autobiografická. Také totiž vypráví příběh začínající, nepříliš úspěšné herečky, která se musí starat o malou dceru, a přitom hledá osudovou lásku.

Video
Video se připravuje ...

Jana Bernášková: V devadesátkách jsem byla tlustá, nešťastná a bála se života před sebou. videohub

Jak románové hrdince, tak i Janě se to ale nakonec podařilo. „Žijeme spolu už třináct let lásky, přátelství, hádek smíchů, kompromisů a je to pořád živé. A tak to má být. Máme sice dvě děti, dvě hlavy, dvě srdce, dvě kariéry a dva životy, ale někdy se to všechno propojí tak dokonale, že si dokážeme navzájem splnit sny a tvořit velký věci. A to mě tak baví,“ uzavřela spokojeně – a svá slova doprovodila bezesporu nádherným svatebním videem.

To dokonale mapuje jejich velký den i pocity nejistoty zračící se v tváři princeznovsky krásné nevěsty. Přesto ve videu ale Bernášková o svém novomanželovi říká, že je to ten nejlepší muž, jakého kdy potkala. „Myslím si, že s ním bude nejkrásnější život. A chtěla bych mu vzkázat, aby mě miloval pořád stejně, tak oddaně, velkou a nekonečnou láskou, kterou mám pocit, že mi dal zatím jenom on,“ pronáší se slzami dojetí. A jak se zdá, její přání se jí vyplnilo...

Fotogalerie
111 fotografií