Russell Crowe zavítal na festival do Karlových Varů převzít Křišťálový glóbus za přínos světové kinematografii a odehrát se svou kapelou Indoor Garden Party koncert na zahajovacím večeru. Hlavní hvězdou se ale rychle stal nejen svým čestným pozváním, ale i svou svéráznou náturou, kterou ani v Česku rozhodně nijak nepotlačoval. 

Nadržený pavouk

Přítomnému davu se například svěřil s pikantní historkou z natáčení. „Jsem jediný držitel Oscara, kterého do krku o*ukal pavouk,“ zahlásil například a popsal incident, kdy mu vzrušená tarantule způsobila bolestivou vyrážku. Stalo se tak během natáčení romantického dramatu Drsná magie (1995).

Video
Video se připravuje ...

Takhle zpívá Gladiátor! Russell Crowe rozparádil publikum před Thermalem Blesk TV

Zároveň si postěžoval na neustálé otázky kolem piva. „Vy jste tím posedlí! Už žádné otázky o pivu, mám to u p*dele. Kdybych si mohl vybrat, dal bych si Guinness, sorry,“ utřel všechny milovníky zlatavého moku. 

Zahrál si Göringa

Herec zároveň prozradil detaily o svých aktuálních projektech. Co nevidět se v kinech objeví v akčňáku Lovec Kraven, hororu The Georgetown Project nebo historickém filmu Nuremberg (Norimberk), ve kterém ztvárnil zakladatele gestapa Hermanna Göringa (†53).

Rýpanec Vatikánu

V dalším novém hororu Papežův vymítač, který do kin zamířil už letos v dubnu, Crowe ztvárnil postavu, která odhaluje konspiraci, již se Vatikán pokouší udržet pod pokličkou. Během povídání o filmu zmínil herec dosud nevyřešené zmizení patnáctileté Emanuely Orlandiové.

„Řekli nám velmi konkrétně: Tohle nezmiňujte! Takže jsme to samozřejmě ku*va museli zmínit. Ne, že by to s tím filmem nějak souviselo, ale slyšel jsem, že papež obnovil vyšetřování, což by taky měl,“ sdělil publiku.

Konec kariéry?

S blížící se šedesátkou už ale Crowe pociťuje, že své tempo možná bude muset zvolnit. „Stojíte před zrcadlem a říkáte si: Kdo to sakra je? V tomhle bodě jsem teď já. Vezmu si za příklad Ridleyho Scotta. Pořád ještě ve své práci objevuje nové věci. Nebo toho prostě nechám a už o mě nikdy neuslyšíte. Ještě jsem se nerozhodl, co z toho to bude. Tohle jsou dvě velmi validní možnosti,“ svěřil se ve Varech. 

 

Video
Video se připravuje ...

Gladiátor ve Varech! Russell Crowe na červeném koberci MFF KV! Lukáš Červený

Fotogalerie
97 fotografií