V rámci tiskové konference rodáka z Nového Zélandu asi nejvíce udivila otázka na film pojednávající o pivu, ve kterém kdysi hrál. „Proč jste tak posedlý pivem? Každá druhá otázka, kterou v Česku dostávám, je o pivu. Moje posedlost to není, pivo není moje oblíbené pití. A když už si pivo dám, tak Guiness, sorry," smál se s tím, že jeho otec byl manažerem hospody, takže s pivem samozřejmě do kontaktu přišel a je si vědom toho, že Česko má mnoho kvalitních značek piva. Jen jim moc neholduje.

Festival si prý užívá. „Netušil jsem, že přistanu ve městě jako z pohádky. Můžete si být jistí, že tohle tajemství držet nebudu a o Varech budu každému vyprávět," ujistil novináře sympatický herec, který už v neděli ráno odlétá zpět do Austrálie, kde žije.

A nevynechal ani otázku, co si myslí o připravovaném pokračování legendárního filmu Gladiátor, ve kterém v roce 1999 hrál hlavní roli. „Jsem si jistý, že Ridley Scott má dostatečně pádný důvod vyprávět další část tohoto příběhu, ale já o něm nic nevím. Nejsem v tom nijak zainteresovaný. V tom světě jsem mrtvý. Říkám to trochu žárlivě, protože mi to připomíná dobu, kdy jsem byl mladý," smál se herec, který po tiskové konferenci ochotně rozdával podpisy i společné fotografie.

Video
Video se připravuje ...

Takhle zpívá Gladiátor! Russell Crowe rozparádil publikum před Thermalem. Blesk TV

Fotogalerie
62 fotografií