Kdysi jezdil mezi filmové fanoušky v džínách, teď svou babičku a bývalou první dámu doprovodil na červený koberec na slavnostní zahájení a měl pochopitelně oblek. „Už jsme spolu ve Varech poněkolikáté. „Začínal jsem asi na 48. festivalu, když tady byl John Travolta, od té doby je to pro mě pravidelná akce na začátku léta,“ prozradil Blesku sympatický Vojta.

Dnes už sice na festivalu popijí drahé šampaňské mezi slavnými hosty, před pár lety mezi nimi ale v tichosti brigádničil. „Měl jsem tady dokonce brigádu a všem těm lidem jsem prodával lístky. Mám tak zážitky z festivalu z obou stran… Kouzlo má to i to,“ přiznal, že si tu kdysi přivydělával a svoje prarodiče raději zapřel. „Asi se nevědělo, kdo je moje babička s dědou. Nemám úplně potřebu to nikde ventilovat. Jsem rád inkognito,“ smál se.

V plánu má nejen mejdany, ale chtěl by zhlédnout i co nejvíc filmů. „Chodíme většinou i na tři filmy denně, většinou se na nich shodneme, akorát tentokrát jsme přijeli pozdě a nestihli jsme si nic zarezervovat,“ dodal mladý muž, který bude Livii dělat garde do pondělí.

„Pak půjdu do práce a v půlce týdne se asi ještě vrátím s kamarády,“ uvažoval nahlas. Proč rodinku nedoprovodil bývalý prezident Václav Klaus (82)? „Děda má nějaké jiné rodinné akce, smutnější trošku,“ zaobalil to Klaus nejml. tajemně a utíkal do kinosálu.

Video
Video se připravuje ...

Russell Crowe si žije vlastním životem, ještě jsme ho neviděli, přiznali Blesku šéfové KVIFF. Markéta Reinischová

Fotogalerie
30 fotografií