Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Těžký život zesnulé hvězdy Sinéad O´Connorové (†56): Před týráním dala přednost prostituci!

/
  • Zemřela zpěvačka Sinead O´Connorová.
    27. července 2023 ● 18:57

    Slavná irská zpěvačka Sinéad O’Connorová (†56) je po smrti! Hudebnice, kterou koncem 80. let proslavil megahit Nothing Compares 2U, bojovala s psychickými problémy. Její mentální zdraví definitivně podlomila loňská sebevražda syna...

  • 1.

    Týrání, zneužívání od matky 

    Irská hudebnice na sebe upozornila i ostrou kritikou římskokatolické církve, jež vyvrcholila v roce 1992 veřejným přetržením fotografie papeže Jana Pavla II (†84). Sinéad rozčilovaly skandály kněží vyvolané zneužíváním dětí. Téma pro ni bylo citlivé i z toho důvodu, že si sama v dětství prošla týráním a zneužíváním od matky. Kvůli tomu utíkala z domova, kradla a živila se i jako prostitutka… Skončila v nápravném zařízení vedeném jeptiškami „tvrdými a studenými jako led“.

  • 2.

    Ikonická slza - 1990

    Píseň Nothing Compares 2U, která pochází z dílny Prince, se objevila na nejžádanějším albu I Do Not Want What I Haven’t Got (1990). Song proslavil i klip, při němž zpěvačce ukápla ikonická slza. Po sérii desek Universal Mother (1994), Faith And Courage (2000) či Sean-Nós Nua (2002) se zpěvačka stáhla do ústraní.

  • 3.

    Bipolární porucha  

    Boj s vnitřními démony sváděla prakticky celý život. Na chatrné psychice se podepsala bipolární porucha, jíž trpěla. „V mém životě není nic kromě psychiatra, nejsladšího člověka na zemi, pro kterého jsem hrdinka. Je to patetické,“ komentovala zpěvačka.

  • 4.

    Čtyřikrát v Česku - 1995

    V Česku vystoupila čtyřikrát, poprvé v Praze v roce 1995, naposledy v roce 2010 v zahradě zámku Sychrov.

  • 5.

    Pokusy o sebevraždu

    Několikrát hovořila o sebevraždě, o kterou se měla v roce 2012 pokusit hned dvakrát. „Předávkovala jsem se prášky. Ale bůh mě tu asi chce, jen netuším, proč,“ prohlásila žena, která nějaký čas žila v karavanu a po hotelových pokojích, odkud také točila videa, v nichž vyhrožovala sebevraždou a hroutila se.

  • 6.

    Krátké manželství

    V roce 2011 se naposledy provdala za Barryho Herridge. Po 16 dnech ale manželství ukončila. „Uvědomila jsem si, že je moc hodný na to, abych ho uvěznila,“ vysvětlovala Sinéad. Vdaná byla celkem čtyřikrát a porodila čtyři děti.

  • 7.

    Synova smrt - 2022

    Už tak křehkou a emočně nestabilní O’Connorovou výrazně poznamenala smrt syna Shanea (†17). Podobně jako jeho matka i Shane se potýkal s depresemi. Pokusil se o sebevraždu, a proto skončil v lékařské péči. Z nemocnice ale utekl a na druhý pokus už mu sebevražda vyšla, když se loni v lednu oběsil. „Ať Bůh odpustí irskému státu za to, co mu nikdy neodpustím já,“ sváděla tehdy Sinéad synův skon na práci úřadů.

  • 8.

    Poslední díky - 2023

    O’Connorová je držitelkou řady hudebních cen. Na začátku letošního roku získala ocenění na irských hudebních cenách RTÉ Choice Music Awards. Zpěvačka tehdy sklidila velký potlesk, když věnovala svou cenu „všem členům irské uprchlické komunity“.

    Video
    Video se připravuje ...

    Šokující video Sinead O'Connor: Vzlyká o svých psychických nemocích Facebook

    Fotogalerie
    58 fotografií

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy