Lucy Lawlessová, herečka a zpěvačka, která se stala televizní ikonou díky roli drsné Xeny, oslavila své 55. narozeniny. Kdybyste ji však v současné době potkali na ulici, možná byste ji ani nepoznali. Slavná bojovnice z fantasy seriálu, který byl vysílán od roku 1995 do roku 2001 a stal se kultovním fenoménem, se totiž velice změnila! Především proto, že kožené brnění a tmavé vlasy s ofinou patřily především k jejímu seriálovému kostýmu.

V soukromí dává Lucy, jejíž skutečné jméno je mimochodem Lucille Frances Ryanová, přednost docela jiné vizáži – nosí tlusté brýle, má světlé vlasy a celkově svou civilní image připomíná tato herecká hvězda spíše „tetu odvedle“, pokud není zrovna vyfintěná na červený koberec. Na sociálních sítích není moc aktivní, ale dá se předpokládat, že své půlkulaté jubileum oslavila se svým manželem, producentem Robem Tapertem (67), jenž stál i za seriálem Xena, a se syny Juliem (23) a Judahem (20).

Postava odvážné Xeny se stala mimochodem legendární i proto, že poprvé ukázala jako hlavní hrdinku soběstačnou, emancipovanou ženu, která dokáže nakopat zadek všem mužům okolo, a také z toho důvodu, že její dějovou linku s nejlepší přítelkyní Gabriellou v podání Renée O'Connorové (52) mnoho diváků považovalo za první v amerických seriálech zobrazený lesbický vztah. A Lawlessová svou image LGBT hvězdy sama hojně podporovala.

Možná i proto, že její dcera Daisy (34), která vzešla z hereččina prvního manželství s Garthem Lawlessem (55), se hlásí k homosexualitě. Lucy, rodačka z novozélandského Aucklandu, je však „na chlapy“ a svou živelnou sexualitu nejednou předvedla přímo před kamerou. Nahých scén se nebála třeba v seriálu Spartakus: Krev a písek, kde ztvárnila náruživou Lukrécii – jak se můžete přesvědčit v naší galerii...

Fotogalerie
45 fotografií