Státní zástupkyně za Santa Fe v Novém Mexiku Mary Carmacková-Altwiesová pro The New York Times promluvila o pokračování vyšetřování tragického incidentu, ke kterému došlo minulý čtvrtek během natáčení westernu Rust.

Herec Alec Baldwin během nacvičování jedné ze scén omylem zastřelil kameramanku Halynu Hutchinsovou poté, co mu bylo sděleno, že zbraň obsahuje pouze slepé náboje. Ačkoli měla zbraň fungovat jen jako rekvizita, podle Carmackové-Altwiesové se jednalo o skutečnou pistoli.

Státní zástupkyně rovněž potvrdila, že by v případu mohla být vznesena trestní oznámení. „Vyšetřovatelé zatím nic nevyloučili,“ uvedla s tím, že vyšetřování celého incidentu nadále pokračuje. „Zatím zvažujeme všechny možnosti, i trestní oznámení,“ uvedla Carmacková-Altwiesová.

VIDEO: Tady se to stalo: Alec Baldwin zastřelil kameramanku a postřelil režiséra.

Video
Video se připravuje ...

Tady se to stalo: Alec Baldwin zastřelil kameramanku a postřelil režiséra. reuters

Náboje se volně povalovaly

Podle výpovědi režiséra Joela Souzy (48) a asistenta režie Davida Hallse byla Baldwinovi podána zbraň během nacvičování jedné ze scén. Halls zavolal heslo „cold gun“, které oznamovalo, že jsou v ní jen slepé náboje. Baldwin následně ze zbraně vystřelil, usmrtil kameramanku a postřelil Souzu do ramene. Baldwin ani Halls přitom neměli tušení, že jsou v pistoli ostré náboje.

„Na place bylo enormní množství kulek. Musíme zjistit, jakého byly druhu,“ uvedla státní zástupkyně. Na místě byly nalezeny tři revolvery spolu s množstvím munice, která se volně povalovala, byla skladována v krabicích, případně dokonce v ledvince. Typ zbraně, z níž Baldwin střílel, Carmacková-Altwiesová neuvedla, údajně šlo ale o historicky odpovídající kousek.

Obvinění hrozí i Baldwinovi

Vyšetřovatelé nyní s pomocí balistiky, výpovědí svědků a forenzních důkazů zjišťují, co se na place vlastně stalo. „Potrvá zřejmě týdny, ne-li měsíce, než se vyšetřování dostane do fáze, kdy budou moci být vznesena obvinění,“ uvedla státní zástupkyně.

Ačkoli Baldwin pravděpodobně nebude stíhán za samotnou střelbu, mohl by čelit obvinění jako jeden z producentů filmu.

VIDEO: Alec Baldwin zabil kameramanku (†42) a postřelil režiséra: Slzy při výslechu!

Video
Video se připravuje ...

Alec Baldwin zabil kameramanku (†42) a postřelil režiséra: Slzy při výslechu! reuters

Fotogalerie
68 fotografií