Herec Alec Baldwin je z celé situace nešťastný. „Za celá léta, co pracuji, mi nikdy nikdo nedal do ruky zbraň s ostrým nábojem,“ uvedl herec, který při natáčení omylem zastřelil Halynu Hutchinsovou a zranil režiséra Joela Souzu (48), který byl naštěstí již z nemocnice propuštěn do domácího ošetřování.

Vše zatím nasvědčuje tomu, že došlo k porušení bezpečnostních předpisů. „Podle našich pravidel by se na plac nikdy neměla dostat ostrá munice. Pokud jste navíc v dosahu rány, nikdy byste neměli stát v přímé linii, měli byste mít ochranné pomůcky, být za plexisklem. Dalším pravidlem je, že herec má právo zkontrolovat zbraň, než z ní vystřelí,“ uvedl Zachary Knight, který je členem odborové asociace.

Alec Baldwin velmi soucítí s rodinou zesnulé kameramanky, je s nimi v kontaktu a velmi je podporuje, v sobotu byl dokonce vyfotografován v objetí se synem zesnulé a jejím manželem. Tragédie ho natolik zasáhla, že ruší své naplánované projekty. Snaží se udělat si čas na sebe, aby se mohl znovu začít soustředit. „Takhle zvládá těžké chvíle. Kdykoliv se stane něco špatného, krátkodobě se stáhne z očí veřejnosti,“ prozradil zdroj magazínu People.

Vyšetřování nehody poukázalo na Davea Hallse, který údajně porušil předpisy už v roce 2019 při natáčení jiného snímku. Říká se, že ignoroval pravidlo, které stanoví, že všechny zbraně, skutečné nebo falešné, by měly být při natáčení oznámeny, aby se zajistilo dodržování správných bezpečnostních postupů. Dále je Halls v podezření, že schůzky o bezpečnosti zbraní bral na lehkou váhu, protože se mu zdály zbytečné kvůli tomu, že stejné postupy byly dodržovány u všech ostatních filmů.

Do podezření se ovšem dostala i zbrojířka Hannah Gutierrezová-Reedová (24), která byla v minulosti nedbalá a na dřívějším natáčení jiného snímku podala zbraň jedenáctileté herečce. „Byla trochu neopatrná se zbraněmi, každou chvíli s nimi mávala,“ uvedl zdroj pro Daily Beast.

Snad vyšetřování ukáže pravdu o tom, kdo při natáčení filmu Rust pochybil. Život Halyně Hutchinsové už to ovšem nevrátí a Alecu Baldvinovi nezbyde nic jiného, než se s tragickou událostí vyrovnat. V sobotu se herec zúčastnil soukromé bohoslužby v Santa Fe, kde byla poskytována i psychologická podpora. Nezbývá než doufat, že Halynina rodina i Alec Baldwin se z neštěstí brzy vzpamatují a vyšetřování ukáže na opravdového viníka neštěstí, při kterém přišla o život mladá žena, která bude své rodině velmi chybět.

Video: Tady se to stalo: Alec Baldwin zastřelil kameramanku a postřelil režiséra

Video
Video se připravuje ...

Tady se to stalo: Alec Baldwin zastřelil kameramanku a postřelil režiséra. reuters

Fotogalerie
65 fotografií