Alec Baldwin v pátek vyjádřil na svém twitteru smutek z nešťastné nehody, při které nechtěně po klapce zastřelil hlavní kameramanku Halynu Hutchinsovou a zasáhl režiséra Joela Souzu (48). Smrt kameramanky otřásla nejen celým štábem, který se na natáčení podílel, ale především rodinou, kterou tu po sobě zesnulá žena zanechala. S manželem Matthewem Hutchinsem, který se živí jako právník, má osmiletého syna, který tak nadobro ztratil svoji maminku.

Celý svět čekal na vyjádření vdovce, který projevil jistou míru empatie vůči nešťastníkovi Baldwinovi. „V tuto chvíli jsem stále neměl příležitost připravit prohlášení, které plánuji zveřejnit,“ řekl v pátek podle deníku Daily Mail své plány. „Mým záměrem je, víte, vyjádřit slovy některé věci o jejím životě a zmínit situace, které jsou podle mě nejdůležitější. Mám v plánu to zveřejnit na svém Twitteru, jakmile budu mít příležitost,“ přislíbil Hutchins... „Jedna věc, o kterou se snažíme, je vytvořit památník s AFI, Americkým filmovým institutem,“ prozradil, že už s institucí řeší, jak uctít památku zesnul manželky a nadané umělkyně. Kromě toho potvrdil, že je v kontaktu s vrahem své ženy. „Mluvil jsem s Alecem Baldwinem a velmi nás podporuje,“ popsal komunikaci s hercem.

Halyna Hutchinsová pocházela původem z Ukrajiny. Na její oficiální webové stránce je uvedeno, že vyrostla na sovětské vojenské základně na polárním kruhu obklopeném soby a jadernými ponorkami. Poté šla do Kyjeva studovat mezinárodní žurnalistku na místní univerzitě. Po studiích se věnovala investigaci a pracovala pro britskou dokumentární produkci v Evropě. Jako kameramanka zaznamenala úspěchy po boku celé řady významných celebrit. Poslední práce na filmu Rust, jenž natáčela v hlavní roli s Alecem Baldwinem na ranči Bonanza Creek, se jí stala po zásahu kulkou ze zbraně, která měla sloužit jako filmová rekvizita, osudnou.

VIDEO: Tady se to stalo: Alec Baldwin zastřelil kameramanku a postřelil režiséra

Video
Video se připravuje ...

Tady se to stalo: Alec Baldwin zastřelil kameramanku a postřelil režiséra reuters

Fotogalerie
60 fotografií