Soutěžící sice v křesle většinou relaxují před živým přenosem, kadeřnický a kosmetický tým kolem nich ale pořádně kmitá. Kamery jsou totiž dnes mnohem citlivější a podobně jako ty filmové rozeznají mnoho detailů. „Trvá to stejně jako líčení, na obě disciplíny máme pětačtyřicet minut a ani minutu navíc,“ prozradila supervizorka účesů ve StarDance Blanka Hašková.

„Účesy se vymýšlí zhruba týden, když vidíme kostým a později i choreografii. Samozřejmě konzultujeme s danou ženou, která ho potom nese,“ dodala několikanásobná mistryně Česka v účesové tvorbě s tím, že daleko méně času má tým čtyř kadeřníků na moderátorku Terezu Kostkovou, kterou přitom kamera snímá celou dobu.

Desetiminutovka

„Tereza má výjimečné vlasy a dobře se češe. Účesy jí vetšinou dávám dohromady deset až patnáct minut,“ prozradila Hašková na Frekvenci 1. Jen v posledních pěti dílech letošní řady Kostková prostřídala pět úplně odlišných vlasových kreací. V prvním měla krátký šik účes, ve druhém vlasy skoro pod zadek.

Fantazii se totiž meze nekladou – vizážisté pracují i s vlasovými příčesky a lehce si můžou pohrát i s barvou kštice, což není případ Kostkové. Hašková ale přiznává, že není jednoduché být pokaždé originální. „Zajímalo by mě, v čem byste Terezku chtěli vidět,“ vyzvala teď diváky s prosbou o pomoc.

  • Během 100. dílu překvapila nádhernými dlouhými vlasy přes celá záda.
  • První televizní přenos StarDance XII zahájila moderním kraťoučkým účesem.
  • Ve čtvrtém díle jí připnuli dlouhý ohon.
  • V roce 2021 Tereza měla romantickou čelenku a retro drdol.
  • V XI. ročníku jí Hašková vymyslela ofinu.
  • Už měla i kudrlinky...
  • K objemné modré róbě v roce 2021 Kostkové kadeřnice vyčesala nápaditý drdol.

Jak vymyslet kostým

Hned druhý den po vyřazovací sobotě začíná tým pracovat. Kostýmní výtvarník nastříhává látky na šaty, pak přijdou tanečníci na zkoušku a mezitím se už nacvičuje choreografie. „V tu chvíli koukáme, kde kdo koho drží za krk, kde se kdo válí po zemi a podle toho se vymýšlí účes, a musíme taky vystihnout charakter tance. Třeba že žena má být jemná,“ popsala Hašková.

Maršálek: V rozstřelu na odstřel?

Už podruhé dramaturg StarDance XII postavil cukráře Josefa Maršálka (41) do závěrečného rozstřelu, byť nemusel mít vůbec menší počet bodů. „Je to náhoda. Nikdo neví, jaké je reálné pořadí,“ kroutil hlavou Josef. „Je potřeba, aby to navodilo správné drama. Já jsem byla s Honzou Cinou v rozstřelu několikrát a nakonec jsme vyhráli,“ smála se jeho tanečnice Adriana Mašková (25).

Video
Video se připravuje ...

Tereza Kostková: Nejvěrnější fanynka StarDance? Manželka Marka Ebena! Markéta Reinischová

Kubelková nestíhá

V pátém díle všechny ohromila sexy sambou a kostýmem, který skrývala pod nevzhlednou retro zástěrou. Od »plotny« má teď  Iva Kubelková (46) ale v průběhu StarDance doma propustku. Vařit by samozřejmě nestíhala. „Když vidím radost mé rodiny, tak mi tu studenou večeři občas odpustí. Jsme moderní rodina. Partner výborně vaří a i Karolínka je schopná uvařit. Holky jsou větší, tak na to spoléhám,“ chválila Iva dceru Karolínu (14), která ji s tatínkem Georgem Jiráskem (65) a sestrou Natálkou (19) chodí na pražské Výstaviště podporovat.

Fotogalerie
95 fotografií

Anketa

Kdo vyhraje StarDance 2023?

Eva Adamczyková a Jakub Mazůch
Vavřinec Hradílek a Kateřina Bartuněk Hrstková
Darija Pavlovičová a Dominik Vodička