Teď má myšlenky jen na tanec, ale po Novém roce ho čeká úplně nová role. Stal se ambassadorem Olympijského festivalu v Brně, který se koná od 4. do 20. února v areálu Nové Zbrojovky. Účinkuje také v reklamním spotu, kde hraje biatlonistu, hokejistu a rychlobruslaře.

Hodně mě baví rychlobruslení. Je skvělé, že na Olympijském festivalu budou k zapůjčení profi brusle. Při natáčení spotu jsem je měl chvíli na noze, potřeboval bych určitě pár rad. Vzpomínám si, že před lety jsem s Martinou Sáblíkovou a jejím trenérem Petrem Novákem dělal na zimáku takové srovnávací testy, které dopadly překvapivě dobře.

VIDEO: Krasobruslař Tomáš Verner se ztrácí před očima! Tanec s ním dělá divy

Video
Video se připravuje ...

Krasobruslař Tomáš Verner se ztrácí před očima! Tanec s ním dělá divy Markéta Reinischová

Tehdy mi Petr Novák dokonce řekl, že mám cit pro odraz i skluz a dalo by se se mnou pracovat. Ale bylo to už před patnácti lety, tak nevím, jestli by měl ještě zájem. A nemůžu opomenout curling. Žil jsem tři roky v Kanadě a tam je curling po hokeji snad druhý nepopulárnější sport,“ svěřuje se Verner, který na ledě předvede speciální exhibici. 

Určitě bych chtěl společně s ATV (Akademie Tomáše Vernera) a brněnským oddílem krasobruslení připravit exhibiční vystoupení, na kterém diváci uvidí nejen krásu našeho sportu, ale i progres, kterého může dítě dosáhnout, když trénuje. Uvidí tedy jízdu třeba sedmiletého, desetiletého a třináctiletého závodníka či závodnice. Mít cíl, někam směřovat a posouvat se, to je důležité nejen ve sportu, ale i v životě,“ je přesvědčen krasobruslař.

Fotogalerie
36 fotografií