S tanečníkem Tomášem Vořechovským (26) se i přes vlastní pochybnosti dostala až do pátého kola. Bohužel jive byl poslední tanec, který si jako soutěžící mohla na parketu zatančit. Na druhou stranu se ale Radka Třeštíková v rozhovoru pro televizi Seznam svěřila, že během náročného období plného tréninků a následně i přímých přenosů, neměla dostatek energie na to, po pracovní stránce, pro ni nejdůležitější - na psaní.

Po skončení v soutěži se tak rozhodla naplno znovu věnovat nejen svým dvěma dětem a manželovi, fotografovi Tomášovi Třeštíkovi, ale také zmíněnému psaní. Už právě v onom rozhovoru totiž prozradila, že má rozepsaný další román. A v něm doteď byla odhodlaná pokračovat. Jenže jak se zdá, tento text bohužel nikdy nespatří světlo světa!

„Měla jsem napsanou půlku románu, dobrýho, jestli to můžu posoudit, dalo mi hrozně práce to vymyslet, seděla jsem nad tím skoro tři čtvrtě roku, a pak mi stačila jedna vteřina na to, abych to strčila do šuplíku,“ zklamala nejspíš těmito slovy na instagramu všechny své čtenáře snacha dokumentaristky a autorky Manželských etud Heleny Třeštíkové (70).

„Nestalo se mi to poprvé. Že to necítím, že najednou nevím, proč to píšu, proč zrovna tohle, proč zrovna teď, proč zrovna já. Protože jsem si z psaní udělala práci, a tak bych měla každý den nějakou odvést? Možná se to ode mě očekává, já to od sebe očekávám rozhodně, nesnáším, když za sebou nemám hmatatelný výsledek, připadám si líná a k ničemu, a pak se zas bojím, že se z toho psaní vytratí spontánnost a láska a já už ji nenajdu,“ vysvětluje, jaký pocit zodpovědnosti a výčitky v ní vyvolává fakt, že vzdala rozdělanou práci, do které vložila tolik úsilí.

„Když píšu lehce, je mi strašně těžko, já vím, těžko se tomu věří a blbě se to vysvětluje, ale tam někde, až na hranici každodenního pološílenství, tam najednou začne vznikat text, o kterém vím, že tohle je ta kniha,“ zakončila těmito slovy spisovatelka zprávu o tom, že další knihy se její fanoušci v blízké době nejspíš jen tak nedočkají.

VIDEO: „Ve StarDance jde o chemii. Divák pozná, jestli to v páru funguje,“ říká Onder

Video
Video se připravuje ...

„Ve StarDance jde o chemii. Divák pozná, jestli to v páru funguje,“ říká Onder Markéta Volfová, Lukáš Červený

Fotogalerie
50 fotografií