„Dcery neuvidíte, protože se stydí. Když nám dáte hlasy, tak je můžete vidět příště,“ řekl v prvním díle letošního ročníku taneční soutěže StarDance Hanuš. Pokusili jsme se alespoň trošku poodkrýt tajnosti kolem jeho dcer Alžběty, Elišky a Jindřišky, které ho »dotlačily« na taneční parket.

Sobotního tanga se bál, ovšem s takovou krásnou podporou, kdy tři dívky doplňovala manželka Jana, to nakonec zvládl. Když pak prošel se svojí taneční partnerkou do třetího kola, přiznal, že ho děsí i další tanec. „Příště máme paso doble. Měl jsem sen, že jsem při tomto tanci upadl a vytloukl jsem si přitom všechny zuby. A pak jsem vyhrál, protože lidem bylo líto, že nemám už ty zuby a dávaly mi body do konce. Ale stejně to nedalo na nové zuby,“ přiznal Hanuš deníku Aha!.

Také na sobotní přenos ho přišly podpořit všechny ženy jeho domácnosti. „Byly tady! I manželka a dva kluci mých děvčat,“ svěřil Hanuš. „Táta je skvělej a doufáme, že v soutěži dlouho vydrží,“ přiznala nám Alžběta Hanušová. „On do toho nechtěl jít. Ale přemluvily jsme ho. Já jsem mu dneska řekla: Příští týden sem zase musíš přijít,“ popsala prostřední Eliška. „Jo, holky mi říkaly: Jdi tam znova!,“ usmál se herec.

A vypadá to, že by se mohl v soutěži ještě nějaký ten týden udržet. „Kroky pana Hanuše se zlepšují, hrozně mě překvapil, výkon byl skvělý. Pokroky jsou neustále a uvidíme, kam se dopracuje. On říká, že už to dál nepůjde. Ale já tomu věřím, že to daleko půjde,“ řekla Aha! hercova tanečnice Adriana Mašková.

Hanušovy ženy:

Manželka Jana

Miroslavova manželka bývala baletkou, nyní je uznávanou choreografkou. „Také učila třicet let na DAMU, pracovala na desítkách projektů jako choreografka. Ve společenském tanci se ale moc nevyzná,“ prozradil o své paní herec.

Jana studovala Taneční konzervatoř, na Hudební fakultě pražské AMU absolvovala obor taneční pedagogika. Mimochodem, tančila ve Formanově filmu Amadeus, za nějž dostal 8 Oscarů.

Dcera Alžběta

Nejstarší dcera Alžběta Vašáková, o které její tatínek prozradil, že jí je 28 let, vystudovala pedagogickou fakultu obor občanská výchova a filozofie. Nyní je, podle informací Aha!, třídní profesorkou na jednom pražském gymnáziu.

Dcera Eliška

Prostřední Eliška (24) je herečkou po tátovi, třebaže jako malá tančila. Jako maminka. Studovala na DAMU herectví na katedře alternativního a loutkového divadla. „K divadlu mě přivedli oba rodiče už v dětství – tatínek jako herec, maminka jako choreografka. Můj první počin si pamatuju jen matně z vyprávění, bylo mi totiž asi tři a půl. Jmenovalo se to Motýlci. Tančila jsem v kroužku s mámou, panem Packem a starší sestrou Alžbětou. A to hned na prknech Divadla v Dlouhé a před plným hledištěm,“ prozradila v rozhovoru na stránkách odivadle.cz herečka, která nastoupila nedávno do seriálu Ulice, kde hraje i její tatínek. Dokonce účinkovala i v pořadech Zdeňka Svěráka (83) a Jaroslava Uhlíře (74), věnovala se sborovému zpěvu.

Dcera Jindřiška

Nejmladší dceři Miroslava Hanuše je, jak prozradil sám herec, pouhých 19 let. Podle jednoho z nedávných článků také pokukovala po studiu na Divadelní akademii múzických umění. „Většina lidí po základce vůbec netuší, jakou cestou se vydat. Pak si samozřejmě nějakou najdou, ale až později a sami, třeba i navzdory tomu, že se je třeba někdo snažil někam směrovat. Tak raději nikoho nikam moc nesměruji,“ uvedl pro web kafe.cz její otec.

VIDEO: Miroslav Hanuš z Ulice: Žena a dcery mě poslaly na smrt

Video
Video se připravuje ...

Miroslav Hanuš z Ulice: Žena a dcery mě poslaly na smrt Adam Balažovič/BPŽ

Fotogalerie
121 fotografií