Co s ní bude ale teď, když Karel odešel? Bude k ní stejně velkorysá i jeho manželka Ivana Gottová? Anebo Antonie půjde na pokoj se spolubydlící, jak tomu už bylo, a bude si opět zoufat.

Ubytování v »jednolůžáku« se stravou přijde v domově seniorů v pražských Vysočanech na 11 136 korun měsíčně, a na to matka Dominiky nemá. Jako bývalá tanečnice odešla kvůli zdravotním potížím s kyčlemi do důchodu ve čtyřiceti letech, takže starobní důchod pobírá minimální. Z něho by si dokázala platit tak »dvojlůžák«, který by ji přišel na polovinu. Byl by to ovšem zase kámen úrazu.

Pro Antonii, která byla celý život zvyklá žít sama a v roce 2014 musela v domově seniorů náhle sdílet několik málo metrů čtverečních se starou a téměř nemohoucí komplikovanou osobou, bez jakéhokoliv soukromí, to bylo velmi skličující a depresivní. „Tohle není k životu, to je snad lepší sebevražda,“ pomyslela si kolikrát Antonie. Jediné východisko bylo požádat o jednolůžkový pokoj, pokud by byl k mání. Pokud by ale byl, Tonka zase neměla na jeho zaplacení. Začarovaný kruh...

Když se ovšem o její neutěšené situaci dozvěděl tehdy Karel, okamžitě jí zavolal a požádal o číslo účtu. A na ten začal měsíčně posílat pět tisíc korun českých. „Karlovi jsem za tuto jeho pomoc nesmírně vděčná. Uvědomuji si, že to není samo sebou,“ komentovala pro Aha! před dvěma lety Antonie Zacpalová. Jak to bude ale teď? Na to se bojí matka nejstarší Slavíkovy dcery jenom pomyslet...

Proč nemá ani korunu

Slavík byl k dceři Dominice a její matce vždy velkorysý. Před lety jim pořídil na pražských Vinohradech mezonetový byt. Nemovitosti v lukrativní části Prahy se ale Antonie z důvodu finanční tísně zbavila hluboko pod cenou. „Dominika na družstevní byt přispívala. Když se odstěhovala do Finska, její matka byla na všechno sama,“ prozradil jejich blízký přítel. „Prodala ho a dostala něco kolem dvou milionů korun, které si s Dominikou spravedlivě rozdělily. Byla to ovšem směšná suma, když si člověk uvědomí, že to byl byt vlastně v samém centru, navíc na velmi klidném místě. Takový stojí dnes minimálně deset milionů,“ upřesnil zdroj.


„Měla jsem tak na nájem. Neměla jsem už ale na příspěvek do fondu oprav a rozhodnutí, že se bytu musím po těch dlouhých letech vzdát, padlo, když jsem si měla na svoje náklady pořídit či obnovit okna, která už netěsnila a rozpadala se,“ posteskla si Zacpalová, která z peněz získaných z prodeje nemovitosti žila v novém bytě v pronájmu. Později už bývalá tanečnice karlínského divadla neměla ani na nájem, a tak se nastěhovala do domova seniorů v pražských Vysočanech, na který jí Gott poslední čtyři roky přispíval.

Chcete celou knihu takového čtení? Koupit můžete na online iKiosek – vaší eshop trafice. Objednáte-li dopoledne, máte zítra doma ve schránce.

Kniha Navždy božský je v prodeji za 99 Kč.
Autor: Blesk

VIDEO: Srdce od Ivany a metál od prezidenta: S Gottem se loučili na Žofíně

Video
Video se připravuje ...

Srdce od Ivany a metál od prezidenta: S Gottem se loučí na Žofíně David Turek

Fotogalerie
23 fotografií