„Náš cíl byla ta osmdesátka a považuji to za velký úspěch,“ uvedla v rozhovoru pro FTV Prima lékařka Amma Jurášková, která je členkou týmu, jenž o Gotta pečoval.

„I když to zhodnotím všechno i s tou vstupní diagnózou, která také byla velice závažná, že se podařilo ten jeho život prodloužit, ať je to, jak chce, minimálně o čtyři nebo pět let," popisovala a naznačila tak, že tragický konec byl v tomto případě nevyhnutelný a mohl přijít i o mnoho dříve. Už jen kvůli nejmladším dcerkám Slavíka je dobře, že se podařilo jeho život o pár let prodloužit...

„Ta choroba byla těžká a on prošel celým cyklem komplikované terapie. Prošel tím dobře, dosáhl kompletní remise (ústup či vymizení příznaků - pozn. red.) toho onemocnění. Skutečně se nám podařilo zbavit se toho onemocnění, což byl velký úspěch, vzhledem k tomu, jak pokročilé to onemocnění bylo, a i vzhledem k věku pacienta, samozřejmě," vysvětlila lékařka Jonášová situaci ohledně Mistra a jeho boje s rakovinou.

Jenže pak přišla porucha krvetvorby, která přerostla až v akutní leukemii. Z té se prý Karel nemohl vyléčit. „K úplnému vyléčení té choroby vede jen transplantace kostní dřeně, která je naprosto limitovaná věkem. Maximem, kdy transplantujeme, je zhruba 70 let," objasnila doktorka, podle níž by byla transplantace v případě zpěváka velmi rizikovou záležitostí.

„Tahle forma, té se říká sekundární myeloidní leukemie, je jedna z těch nejhorších forem akutní leukemie," dodala v rozhovoru pro FTV Prima Jurášková.

VIDEO: Ošetřující lékařka Karla Gotta (†80): Prodloužili jsme mu život o pět let!

Video
Video se připravuje ...

Ošetřující lékařka Karla Gotta (†80): Prodloužili jsme mu život o pět let! FTV Prima

Chcete celou knihu takového čtení? Koupit můžete na online iKiosek – vaší eshop trafice. Objednáte-li dopoledne, máte zítra doma ve schránce.

Fotogalerie
116 fotografií