Kytičku na hrob mu zatím nikdo jen tak nepoloží. Přestože Karel před několika lety vyslovil přání, že by chtěl být jednou pochován vedle svých rodičů Karla a Marie v Újezdu u Svatého Kříže, zatím se tak nestalo.

Ve hře je pořád zřejmě i pražské místo posledního odpočinku. Podle Správy pražských hřbitovů je totiž možné uložit jeho urnu i na vyšehradském hřbitově, kde jsou ještě dvě poslední místa.

Rodina zatím ale ani neposlala žádost. „V momentě, kdy ji od uchazečů obdržíme, posíláme ji do dvou dnů sedmičlenné komisi složené z odborníků z naší organizace a pražského magistrátu. Ta rozhodne, zda jde o tak významnou osobnost, která si místo k odpočinku na Vyšehradě zaslouží,“ řekl Právu Karel Kobliha, ředitel Správy pražských hřbitovů.

Je nanejvýš pravděpodobné, že zrovna Gottův »nárok« na slavínskou hrobku by nikdo nezpochybňoval... „Sami jsme si teď volná místa zjišťovali, protože se číslo každý rok mění, v tuto chvíli jsou dvě,“ potvrdil Kobliha, že reálný je i hřbitov slavných.

CELÝ ZÁZNAM: Zádušní mše za Karla Gotta (†80): Obřad plný slz hvězd

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Zádušní mše za Karla Gotta (†80): Obřad plný slz hvězd Česká televize

Kdo už tam leží?

Hudba:

Waldemar Matuška, Jiří Malásek či Josef Suk ml.

Divadlo:

Olga Scheinpflugová, Ljuba Hermanová, Nataša Gollová, Terezie Brzková, Marie Rosůlková, Vlasta Burian, Ladislav Pešek, Jiří Adamíra, Václav Vydra st., Zdeněk Štěpánek, Karel Höger, Antonín Jedlička či Čestmír Řanda

Sport:

Josef Bican, Josef Masopust či Hana Mašková

Chcete celou knihu takového čtení? Koupit ji můžete na online iKiosek – vaší ishop trafice. Objednáte-li dopoledne, máte zítra doma ve schránce.

Kniha Navždy božský je v prodeji za 99 Kč.
Autor: Blesk

Fotogalerie
215 fotografií