Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

4 největší záhady po smrti Gotta (†80): Dědictví a hrob Zlatého slavíka!

/
  • Karel Gott
    16. října 2019 ● 05:00

    Jisté je jen jedno. Karel Gott (†80) navždy odešel, a i když si to řada lidí nepřeje, nic se na tom nedá změnit. I po jeho smrti ale zůstává řada věcí zahalena mlhou a visí nad nimi otazník. Tohle je pět největších z nich.

  • 1.

    První otazník: Rozdělení dědictví

    Během skoro své šedesátileté kariéry vydělal skoro miliardu (vyjádřeno v dnešních korunách). Jen za minulého režimu vydělával více deviz než mladoboleslavská Škodovka. Dědit po něm tak bude rozhodně co! Přímých dědiců je zatím známých pět – manželka a čtyři dcery. Boje o majetek ale nejspíš nebudou. Ještě před svou smrtí dal Gott své pozemské statky do pořádku a sepsal závěť, hlavně ve prospěch vdovy. Prakticky všechno na ni totiž přepsal – Ivana by měla vlastnit chalupu v Doubici, vilu na Bertramce včetně pozemků a taky ochrannou známku s jeho jménem. Takže kdyby chtěl někdo komerčně využít Mistrovo jméno, musel by mít Ivanino svolení.

     

    Další zajímavou částkou budou taky tantiémy, které by si měla rozdělit celá rodina. Jak české, tak i zahraniční – především ty z Německa. S dcerami z předešlých vztahů Dominkou (46) a Lucií (32) se Slavík prý měl vyrovnat ještě za života. Otázka je, jestli na ně pamatoval i před svou smrtí a odkázal jim něco, o čem zatím nikdo neví. „O dědictví se mnou zatím nikdo nemluvil,“ řekla deníku Aha! nejstarší Dominika.

    Zádušní mše za Karla Gotta v katedrále Svatého Víta
    Autor: Blesk

  • 2.

    Druhý otazník: Normální režim rodiny

    Na nic nečekala a hned několik hodin po manželově skonu sebrala vdova Ivana dcerky Nelly (11) a Charlotte (13) a utekla s nimi z pražské vily na západ Čech, kde má luxusní rezidenci král kasin Leon Tsoukernik (45). „Ano, jsem rodině Gottových nablízku,“ potvrdil deníku Aha!.

     

    Těsně před pohřbem pak měla Ivana vyměnit miliardářovo sídlo za luxusní hotel v centru Prahy. Jenže domů se nevrátila ani po pohřbu. A vzhledem k tomu, že nijak nespěchá na odklízení piety před vilou, bez něhož by se dovnitř snad ani nedostala, asi na tom v nejbližší době nehodlá nic měnit. Obě holčičky přitom navštěvují soukromé školy, kde nesmí chybět dlouho.

    Leon Tsoukernik a Karel Gott
    Autor: Foto Aha! – Robert Klejch, Karel Kopáč, Marek Pátek, ara

  • 3.

    Třetí otazník: Kde nakonec spočine

    Rodiče Karla Gotta mají hrob na hřbitově v Újezdu u Svatého Kříže v jeho rodném Plzeňském kraji, kam jezdíval za babičkou a dědou. V hrobce je uložena urna jeho bývalého řidiče a dlouholetého kamaráda Oldy Havránka (†78).

     

    Ač prý jednou vyslovil přání být pochován s rodiči, pravděpodobnější je místo jeho posledního odpočinku na Slavíně vyšehradského hřbitova v Praze. Kde nakonec uloží Gottovy ostatky, se ukáže v nejbližších dnech či týdnech.

    Hrob rodiny Gottových
    Autor: Archiv Blesku

  • 4.

    Čtvrtý otazník: Návrat Dominiky do Česka

    Přiletěla, aby dala sbohem tatínkovi. Už den po pohřbu byla Dominika (46) ale zpět na Letišti Václava Havla s letenkou do Finska, kterou jí koupila vdova Ivana. Na severu Evropy sice dlouhá léta žije s manželem Timem Tollkim (53), teď ale nejstarší Gottova dcera uvažuje o změně.

     

    „Přemýšlím o trvalém návratu do Čech. S Timem máme problémy,“ vysvětlila deníku Aha!, proč by jí stěhování z Helsinek prospělo. Do kupy by se potřebovala dát i kvůli závislosti na alkoholu a lécích, s čímž bojuje. Tatínkovi slíbila, že se bude léčit a nechá toho.

    Dominika Gottová odletěla z Česka hned druhý den po pohřbu otce
    Autor: CNC_Martin Pekárek

    Kniha Navždy božský je v prodeji za 99 Kč.
    Autor: Blesk

    Chcete celou knihu takového čtení? Koupit můžete na online iKiosek – vaší ishop trafice. Objednáte-li dopoledne, máte zítra doma ve schránce.
     
    VIDEO: Sbohem Vlastě Chramostové. A proč se rodina Gotta loučila na dvorku
    Video
    Video se připravuje ...

    Sbohem Vlastě Chramostové. A proč se rodina Gotta loučila na dvorku Bára Horáková, Lukáš Červený

    Fotogalerie
    49 fotografií
Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 65

Wells: No jasné že si vychcaná Ivana brala jeho peníze a ne někoho kdo by mohl být jejím dědečkem. Vždyť jí nebyla hanba se tahat se ženatým Douglasem a třeba mu i rozbit manželství jenom kvůli jeho penězům. A když jí měl Dougles dost tak zpátky domu, nalepit se na Gotta honem si s Gottem udělat dvě děti a všechno je její. Vychcaná a hlavně chamtivá.

(16. 10. 2019 22:57)

majojo: A proč?

(16. 10. 2019 17:41)

majojo: Kde by byl? V mrazáku na patologii, jak téměř každý.

(16. 10. 2019 17:12)

majojo: Měl - a navíc v době, kdy poznal Macháčkvou byl chorobně závislý na sexu, potkat kozu, tak na ni taky skočí. Léčil sde s tím na psychiatrii.

(16. 10. 2019 17:09)

majojo: Milí naši bulváři, klidně si svá prémiová pseudoodhalení o Gottovi nechte zhudebnit. Platit vám za tyhle srandaspekulace mohou jen opravdu čtenáři prostí duchem. Ono to stejně časem vypluje na povrch a nemusíme to vědět první.

(16. 10. 2019 17:04)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy