Zoe Black (29) málem byla první osobou, která vilu opustila. Nakonec – jak to má Big Brother ve zvyku – bylo ale všechno úplně jinak a dnes patří mezi nejoblíbenější spolubydlící. Ostatním nemá problém v klidu vysvětlit ani detaily své tranzice neboli procesu změny pohlaví. 

„Ty začínáš tím, že si najdeš sexuologa a docházíš k sexuologovi. Ten si s tebou povídá a zjišťuje, jestli to opravdu je tvoje sexuální identita, anebo jestli to je úchylka,“ vysvětlila například spolubydlící Tereze (27), která přiznala, že je z toho trochu zmatená. 

A Tereza informace z první ruky ocenila. „Máš asi pravdu v tom, že jsme v tomhle nevzdělaný. Protože třeba já jsem tohle nevěděla,“ připustila. 

Video
Video se připravuje ...

Tereza se Zoe se baví o transgender lidech a toaletách. TV Nova

Velkou oporou byl pro Zoe na její cestě za legální změnou pohlaví její přítel Honza, který jí doma fandí u televizní obrazovky. Seznámili se před třemi lety a v březnu oslaví i tři roky ve vztahu. „Zoe už měla změněné jméno, tedy už měla po komisi, a hormonální léčbu začala ještě předtím, než jsme se dali dohromady. Operaci však podstoupila až v průběhu našeho vztahu,“ prozradil pro Nový Čas

Jak sám říká, tranzice jeho partnerky pro něj nebyla žádný problém. „Zoe vnímám jako ženu od doby, co ji znám, a tak to i zůstane,“ má jasno. 

Výrazná brunetka si rychle získala i Honzovu rodinu. „Moje rodina to vzala úplně, ale úplně bez jakýchkoliv problémů, protože to vidí stejně jako já – tvořím pár s krásnou ženou, takže v čem by měl být problém?“ prozradil. 

A co říká na její účast v reality show? „Podpořil jsem ji, nevidím důvod, proč bych ji neměl podpořit. Nebudu ale lhát, je to těžší, než jsem si dokázal představit. Takže přemýšlím, že jí to zkusím vrátit přihláškou do Survivoru,“ říká v nadsázce. „Strach o ni nemám. Je to úžasná bytost, u které není co nepochopit,“ uzavřel.

Video
Video se připravuje ...

BigBrother 2023: Zoe, paní domu 

Fotogalerie
151 fotografií