Je to vůbec poprvé v historii soutěží krásy, kdy vítěznou korunku nasadila na hlavu transgender kráska (tedy muž přeoperovaný na ženu). „Ano, jsem trans a chci se podělit o svůj příběh. Ale také jsem Rikkie a na tom i záleží. Byl to vzdělávací a úžasný proces, můj ročník už se nemůže pokazit. Jsem tak hrdá a šťastná, že to nedokážu popsat. Udělala jsem svou komunitu hrdou a ukázala jsem, že to jde,“ přiznala na sociální síti Mail Rikkie Valerie Kolleová po svém vítězství.

Když jsem byla malý Rik a přiznala jsem, že jsem transgender, nebylo to pro všechny jednoduché. I já jsem trpěla,“ svěřila se Daily Mail nová královna krásy Holandska. Ta nyní míří bojovat o titul do celosvětové soutěže Miss Universe.

A jak uvedla pro Metro Weekly, doufá, že do budoucna nebude jediná. „Chtěla bych poděkovat porotě a všem z týmu Miss Nizozemska za jejich důvěru, tohle je pouze začátek,“ svěřila se.

V historii podobných soutěží je její vítězství dosud ojedinělé, nicméně je opravdu možné, že transgenderových žen bude v soutěžích přibývat. Podle americké mediální organizace NPR organizaci Miss Universe totiž koupila thajská obchodní magnátka Jakkaphong „Anne“ Jakrajutatipová, jež je sama transgender osobou.

Video
Video se připravuje ...

Vítězové modelingové soutěže Look Bella 2023: Čeká je kariéra ve světě! David Turek

Fotogalerie
17 fotografií