Narodila se jako malý chlapec Rik. Brzy ale pochopila, že je ve špatném těle a že se chce stát ženou. „Tato cesta začala v mých osmi letech a rozhodně jsem si prošla mnoha hlubokými údolími. Zvlášť, když jsem si opravdu vyrazila ven jako žena a kolem 11. roku jsem si změnila jméno na Rikkie. Nebylo to snadné, od šikany přes očekávání, přes útěky domů s pláčem. Často jsem si říkala: ‚Proč já? Proč se mi to děje?' Ale vždy mi pomohla moje milovaná rodina a přátelé,“ svěřila se Miss Nizozemsko 2023 Rikkie Valerie Kolléová se svými pocity na začátku proměny.

V pubertě pak navštívila lékaře a dostala první medikaci. „Nejprve jsem ve 12 letech dostala inhibitory puberty (blokátory – pozn. red.) a pak v 16 letech ženské hormony,“ vysvětlila Rikkie. Hormony pak brala po celou dobu svého dospívání a mezitím už vystupovala jako žena. Podstoupila také plastickou operaci prsou. Nosí dlouhé vlasy, má perfektní make-up a vždy si udržovala štíhlou postavu.

Už tehdy fotila jako modelka, dokonce i v bikinách a spodním prádle. I když mnohdy nešlo zamaskovat, že v kalhotkách má ještě stále něco navíc.

Dlouhých čtrnáct let pak Rikkie Kolléová čekala na chvíli, kdy se stane skutečnou ženou. „Věděla jsem, že se tím uzavře kruh. Po dvouletém čekacím seznamu, mnoha nezdarech a nedostatcích mi v polovině prosince 2022 zavolali z nemocnice s tím, že pro mě mají termín operace. Konečně se mi splní můj sen, který se někdy zdál být velmi vzdálený, pomyslela jsem si,“ vyprávěla modelka.

A tak 31. 1. 2023 podstoupila operaci genitálií a stala se opravdovou ženou. „Operace dopadla dobře. Od této chvíle začne úplně nová cesta, protože jsem stále transgender žena, a to se nezmění,“ napsala na sociální síť hned po úspěšné operaci. A  půl roku na to získala v soutěži Miss Nizozemsko korunku královny krásy.

Video
Video se připravuje ...

Seznamte se, tahle kočka je nová Miss Czech Republic Justýna Zedníková. David Turek

Fotogalerie
21 fotografií