Veronika Lapková je na poli českého showbyznysu skutečný unikát. Vedle pražské DAMU totiž letos úspěšně dokončila i studium medicíny! „Měla jsem určitě inspiraci v mámě, protože je skvělá doktorka a svou práci dělá s grácií. Asi jsem podvědomě chtěla být jako ona,“ svěřila se v rozhovoru pro Blesk pro ženy. Ačkoli ji do toho prý nikdo netlačil, vždycky se cítila jako budoucí lékařka. 

Pak ale přišel zlom. „V prváku na střední jsem začala hrát divadlo v dramaťáku, který vedla Milena Klinecká. Ta se mě jednou zeptala, jestli bych nechtěla zkusit DAMU. Nejdřív jsem si to neuměla představit, ale ve třeťáku se to zlomilo. Střih a najednou jedu na seznamování studentů DAMU do Poněšic,“ zavzpomínala.

Řada šťastných náhod

To ale nebylo všechno... „I přes velké nadšení ve mně ale záhy začal bublat pocit, že mi něco chybí. V prváku DAMU jsem zkusila přijímačky na 2. lékařskou fakultu Univerzity Karlovy a zázrakem to vyšlo. Připadalo mi to jako znamení a zkusila jsem dát dohromady rozvrhy. Pak už byly kostky vrženy a sledem neuvěřitelně šťastných náhod se to celé skládalo jak puzzle. Ale bez obrovské podpory všech okolo by to nešlo,“ říká dnes. 

Seriál versus realita

Ironickým hnutím osudu nyní obě profese tak trochu spojila – nově se totiž objevila jako lékařka Valerie v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2. „Je docela zajímavé lékařku hrát. Úplně nový pocit,“ přiznává. 

Lékařské vzdělání jí ale paradoxně práci spíš komplikuje. Řada věcí totiž v seriálu kvůli filmařské licenci neodpovídá tak docela realitě, což pro ni bylo zvlášť ze začátku těžké skousnout. Nakonec to ale přijala. „Přibližně po dvou týdnech natáčení mi došlo, že je někdy potřeba kouzlit. A já možná rozumím tomu, jak to má být správně ve skutečnosti, ale příběhu zas tolik ne,“ svěřila se. 

Video
Video se připravuje ...

Tohle nečekala ani ona sama, v Ordinaci dostala výpověď už po půl roce. Voyo

Fotogalerie
18 fotografií