„Vůbec jsem nevyrůstal s mámou… Byly mi, tuším, tak dva tři roky, když se naši rozvedli a nechal si nás táta. No, bylo to fakt hustý!“ vypráví s tím, že mámu prakticky nezná. „Do mých šesti sedmi let jsme se párkrát setkali. Dostávali jsme pohledy k Vánocům a narozeninám a pak si už žila svým životem,“ vypráví Robert.

A důvod, proč se jeho maminka takto rozhodla odstřihnout od rodiny se dvěma malými syny? „Nějak extra jsem to nezkoumal. Když jsem se na to zeptal táty, řekl mi: Hele, staly se nějaký věci, kterýma jsme si ublížili, a já bych ti na to asi neodpověděl objektivně. I po těch letech jsem na něm viděl, že to pro něj není jednoduchý téma,“ odpovídá Urban s tím, že když o tom přemýšlí zpětně, ženská síla mu v životě asi chyběla.

Silná osobnost

Tatínek kluky vychovával pevnou rukou. I když byl ale hodně přísný, Robert neměl pocit, že by zažíval zákazy nebo strádání. „On měl prostě tak silnou osobnost, že s ním nešlo moc diskutovat. A právě proto myslím, že dokázal, co dokázal. Staral se o dva malý kluky a při tom vybudoval z ničeho firmu. A to kompenzovalo chvíle, kdy měl starosti a nebylo to s ním úplně jednoduchý,“ říká herec. V minulém čase mluví o tátovi proto, že před 11 lety zemřel na rakovinu...

Video
Video se připravuje ...

Fešák z První republiky Robert Urban: Tvář vzal i kvůli mrtvému otci! Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
34 fotografií