Tuzemští televizní diváci mají rádi detektivky. Tak to prostě je, žebříčky sledovanosti hovoří jasně. A Nova je hodlá potěšit hned dvojnásobnou náloží. Jednak nás čeká Dobro došli – kriminální seriál o svérázné česko-slovenské dvojice vyšetřovatelů, od tvůrců legendární Kriminálky Anděl, v jehož hlavních rolích zazáří Jakub Štáfek (32) a Alžběta Ferencová (30). Druhým počinem je Bóra. Ta už má i své lokace - jednou z nich je maják Porer, ve městech (a okolí) Pula a Rovinj. 

O čem nové seriály budou?

Bóra

Dovolená, na kterou se nezapomíná

Příběh šestidílné komediální detektivky se otevírá ve chvíli, kdy chorvatské pobřeží zasáhne extrémně silná bóra (orkán). Nezkrotný přírodní živel odstřihne od zbytku světa maják na malém ostrově uprostřed Jadranu. Ostrov má v pronájmu česká agentura, která zde pořádá kurz s názvem Setkání se smrtí pro českou a slovenskou klientelu.

Když bóra propukne, devět účastníků kurzu zjišťuje, že jejich vedoucí je mrtev. Byl zavražděn. Mobily účastníků jsou, podle pravidel kurzu, uzavřeny v sejfu. Podezření padá na desátého účastníka, který se o předchozí noci záhadně vytratil. To je ale záhy vyvráceno, a je tak jasné, že vrahem je jeden ze skupinky trosečníků. Zkrátka příběh jako vystřižený z knih detektivní královny Agathy Christie.

„Bóra patří mezi ty náměty, které vás svou originalitou okamžitě přesvědčí, že se vám do rukou dostala výjimečná látka. Autorům se podařilo skloubit dva zdánlivě nesourodé žánry, a to detektivku s komedií. Skupinka obyvatel majáku je natolik svérázná, že ani vyšetřování vraždy nezastaví humor, který je v příběhu všudypřítomný od začátku do poslední scény,“ uvedl Tomáš Grombíř, kreativní producent seriálu.

Video
Video se připravuje ...

Prostor X: Rozhovor s Jakubem Štáfkem Videohub

Dobro došli

Moře neskryje všechna tajemství...

Osmidílný detektivní seriál z Chorvatska, dovolenkové destinace statisíců českých i slovenských turistů, nabídne odlehčený krimi seriál s nádechem prázdninové pohody. Protože i v ráji dovolených, kam mnozí z nás jezdí za mořem, horami, památkami, zábavou i uvolněním, se občas něco pokazí.

Děj seriálu se odehrává na fiktivním ostrově, na kterém ústřední dvojice česko- slovenských detektivů pomáhá objasňovat zločiny českých a slovenských turistů. Michal a Ivana jsou jako oheň a voda. Zatímco on je vtipný, sarkastický detektiv ze staré školy, tak ona je zase svobodomyslná, temperamentní žena. Společně musí napravit porušenou harmonii slunného ostrova.

„Tento nový projekt v sobě spojuje vše, co divák na seriálech miluje – napětí, dobrodružství, humor a postavy, které každý z nás zná a dokáže si představit, že si s nimi má o čem povídat. Kriminální případy zasazené do krásného přímořského prostředí mají výjimečnou atmosféru a díky humoru a energii hlavních představitelů spolu s atraktivními příběhy je to přesně to, co chceme přinést na televizní obrazovky – prázdninovou atmosféru s trochou napětí,“  říká producent za DNA Production Rasťo Šesták.

Fotogalerie
66 fotografií