Ve středu 15. února byla na TV Nova k vidění další pozoruhodná sociální sonda do dvou rodin, kde se to během deseti dní nečekaně vyostřilo. Především kvůli neschopnosti dočasné maminky Petry (36) z vesnice Ledce u Kladna, která jinak společně se svým partnerem Vláďou (32), jenž pracuje jako řidič, vychovává tři děti - dospívajícího Honzu (14), Ríšu (8) a Tomáše (3). Ve Výměně manželek zavítala do Mariánských Lázní, aby na 10 dní nahradila Lucii (28), co je aktuálně na mateřské dovolené a jinak pracuje v dětském domově.

Petra se v novém domově měla starat o Lucčina partnera Tomáše (33), mechanika nákladních aut, a dvě děti, Lucinku (8) a Leontýnku (1). Do jejich rodiny ovšem patří i sedm psů a jeden kocour, jelikož velkou vášní celé rodiny je kynologie. Tomáš s Lucií mají dokonce chovnou stanici a vedou cvičiště psů. Petra ovšem pobyt v druhé domácnosti pojjala tak trochu jinak. S velkou nespokojeností. Nic jí nebylo dost dobré a všechno kritizovala. I přes plnou spíž a mrazák nacpaný masem nedokázala uvařit, místo grilovačky se vymluvila na žlučníkový záchvat vyoperovaného žlučníku, bojkotovala i výlet na ryby.

A především - bojkotovala i péči o dětí, protože jak sama řekla, není přece ve „Výměně chův“. Maličkou Leontýnku nedokázala utěšit, takže ta pořád plakala, a velkým kamenem sváru se stala i starší Lucinka. Přestože dívenku péče o zvířata i mladší sestřičku bavila a mezi její koníčky patří třeba box nebo rybaření, Petra jí permanentně přesvědčovala, že nemá žádné dětství. Alespoň tedy na kamery. Přitom Petřiny tři ratolesti jsou peciválové bez jakýchkoliv hobby, kteří tráví veškerý svůj volný čas u mobilních telefonů a her, nemají žádné koníčky a přežívají jenom na brambůrkách, čokoládě, kole a rohlících s paprikášem. Nemluvě o jejich školních výsledcích...

Lucie měla málem šok, když zjistila, že nejstarší syn Petry již dvakrát propadl a i nyní je na propadnutí. Chystala se proto, že si mezi osmi očima s Petrou pořádně od plic promluví. Jenže netušila, že na druhé straně došlo vyhrocené situaci. Když v devět hodin večer Tomáš zjistil, že po celodenním výletě s Petrou je malá Lucinka hladová, vypěnil a ve vzteku dokonce udeřil do dveří. To jeho dočasnou partnerku vylekalo a šla raději do hotelu - kde si žila jako v ráji. Hlavně, že po ní nikdo nic nechtěl... „Vůbec se nezlobím, že mě vyhodil, nezazlívám mu to, mohl mě klidně vyhodit dřív,“ smála se.

Video
Video se připravuje ...

Jak si Petra poradí ve sportovně založené rodině se 6 psy? Rozhýbá Lucka pohodlnou rodinku v Ledcích? TV Nova

V závěru pak došlo k velké hádce, když se maminky setkaly. Petra Lucii vytkla, že pro psy nemá čas na děti, zatímco Tomáš se rozzlobil, že ona strávila veškerou dobu u televize a nebyla schopná ani uvařit. Konstruktivní debata však vyšla vniveč kvůli Tomášovu temperamentu, takže se maminky rozešly dřív, než mohly vše probrat. „Ty se vzpamatuj, než tvoje děti skončí u mě v děcáku,“ vmetla Petře do obličeje Lucie drsně. Před návratem domů pak čekala Lucii v danou chvíli nepříliš romantická žádost o ruku, na kterou řekla „ano“. „Bude svatba,“ radovala se.

Petra po návratu nutila syny, aby na kameru řekli, že se s nimi máma učí, byť jejich výsledky tomu rozhodně neodpovídají, a poukázala na obezitu nejmladšího synka se slovy, že právě na něm je vidět, že ve svém domově poctivě vaří. To sice prohlašovala, ale v Mariánských Lázních to rozhodně v praxi nedokázala - selhala ostatně už při vaření polévky, k níž měla k dispozici pouze maso a zeleninu, ale ne bujon, a proto vařit nemohla. Maličký Tomášek je sice patřičně buclatý, jenže se na jeho postavě pravděpodobně odrazily ty litry koly, které chlapeček vypije...

Fotogalerie
14 fotografií