Reality show, která je zároveň i sociální sondou, spočívá v prostém konceptu - že si dvě ženy vymění domácnost na dobu deseti dnů, které stráví pod dohledem nového chotě. Nový díl, druhý z 15. série, je k vidění již ve středu 18. ledna ve 20:20 na TV Nova nebo již nyní na Voyo. A i tentokrát to bude stát za to.

První účastnici aktuálního dílu Výměny manželek bydlí na sídlišti v Řepích ve vlastním bytě 4+1. Mladá Terka (23) studuje na všeobecnou zdravotní sestru. Jejímu partnerovi Petrovi je třicet dva let, je hasič a trénuje děti veslování. Spolu mají desetiměsíčního syna Tea a psa Odieo. Terka a Petr jsou zdatní sportovci, seznámili se u veslování, ve kterém v minulosti dosáhli významných úspěchů.

Druhá, mnohem početnější rodina je z Havířova. Na sídlišti Šumbark si před rokem a půl pronajali tří pokojový byt. Tereza (35) pracuje v pekárně a její muž Míra (37) je betonářem. Mají spolu čtyři děti – patnáctiletou Nikolu, čtrnáctiletou Michalu, dvanáctiletou Jolanu a desetiletého Lumíra. S nápadem přihlásit se do Výměny přišla Tereza, která se prý s manželem často hádá. Aby také ne - komu by nevadilo, že Petr pije denně minimálně patnáct piv a děti neposlouchají své rodiče?

Terka by doma nechtěla nic měnit. Avšak zajímá ji, jak se Výměna připravuje a jak probíhá natáčení. Přesto v Havířově bude zaskočena životem v nové domácnosti. Terka je zvyklá na zdravý životní styl, jenže kvalitní potraviny něco stojí. Kdyby měla šestičlennou rodinu živit tak, jak je zvyklá, stálo by ji to opravdu hodně peněz. Sice promluví do duše Mírovi, aby pil méně piva, ale u dětí tvrdě narazí. Dočasné dcery třeba nedokážou pochopit, že se exkrementy jejich pejska na ulici musí sbírat a vyhazovat do koše, a Terce, která na tom trvá, se kvůli tomu hystericky smějí...

Video
Video se připravuje ...

Jak si Terka z Prahy poradí se čtyřmi dětmi v Havířově a náhradním manželem, který denně vypije 15 piv? TV Nova

Terku sice šokuje, když zjistí, že desetiletý Lumír byl přistižený při kouření, ale největší problém bude mít se čtrnáctiletou Míšou. Ta dočasné mamince neustále odsekává, křičí na ni, nadává jí, a netají se názorem, že nejdéle v šestnácti letech chce první dítě. Rodičům prý často vyhrožuje, že si ho pořídí už v patnácti. „Oni uvažují jenom o tom, jak si to dítě udělat, nezajímá je budoucnost,“ žasne Terka, která z náročné rodiny bude silně otrávená a už se nemůže dočkat, až jejích deset dní skončí a ona se vrátí domů.

Tereza se v nové domácnosti bez mobilního telefonu bude často nudit. O malého Tea se k Terezině nelibosti často bude starat babička, a tak nebude mít moc co na práci. Kromě toho ani nedostane od Petra klíče od bytu, a tak se v panelovém bytě bude cítit jako ve vězení. I tak ale pobyt v Praze pojme jako dovolenou - například zajde ke kadeřníkovi a projde výraznou změnou svého vzhledu... Jak se to vše nakonec vyvrbí? To sledujte na TV Nova!

Fotogalerie
20 fotografií