Honza už nechal vyměnit výzdobu na místě posledního odpočinku Evy na Malvazinkách. „Nemám rád, když lidé nechávají na hrobech vánoční věci až do Velikonoc,“ přiznal Kolomazník. „Eva si zaslouží, aby byl hrob upravený a vypadal hezky. Stále tam chodí hodně jejích fanoušků. Chtěl bych jim aspoň touto cestou poděkovat.“

Zastoupí ho kamarád

V půli března to budou už tři roky, co zpěvačka zemřela na selhání ledvin. Honza o místě pohřbení dlouho přemýšlel, než vybral hřbitov na Malvazinkách a pak sám vymyslel návrh na náhrobní kámen s průsvitem. Ženu nechal uložit na sklonku roku 2020 jen šest metrů od celoživotního kamaráda Karla Gotta (†80) a od té doby na Malvazinky pravidelně obden docházel.

Modlí se za zákrok

Nyní ho brzdí vážné zdravotní problémy. „Mám velké bolesti, už se modlím, abych šel na operaci. Naštěstí měl kamarád Tomáš Evu vždy rád a nabídl se mi, že bude o místo jejího posledního odpočinku pečovat za mě,“ vysvětlil Honza.

Květy od profesionála

Jan Kolomazník ocenil i květinářův vkus. „Všichni mysleli, že Eva byla jako lvice rázná a rozhodná. Ona byla ale křehká a něžná. Květinář Tomáš to kyticemi umí vystihnout. V létě jí dělá vazbu ze žlutých květin, protože ty ona milovala nejvíc.“

Šaráda s kyčlemi

V roce 2008 podstoupil Kolomazník operaci kyčle, ale měl smůlu. Dostal podobně jako tři sta dalších pacientů nekvalitní implantát. Z vadné endoprotézy, která má navíc podstatně menší životnost, než lékaři slibovali, se navíc mohly uvolňovat těžké kovy. Ty poškozují játra a další orgány. Jan ještě reoperaci, která je plně hrazená, nestihl, protože se staral o nemocnou ženu. Nyní potřebuje vyměnit druhou kyčel.

Video
Video se připravuje ...

Vdovec po Pilarové (†80) promluvil v nové knize: Pravda o jejich životě 

Fotogalerie
37 fotografií