Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Před dvěma lety zemřela Eva Pilarová (†80): Vdovec vystavil její fotky a róby!

/
  • Jan Kolomazník udělal výstavu ikonických šatů Evy Pilarové.
    15. března 2022 ● 16:00

    S láskou plní její přání. Zpěvačka Eva Pilarová (†80) měla za života 97 výstav fotografií a chtěla to dotáhnout na stovku. „Udělám to za ni. Stejně na ni myslím každý den,“ řekl vdovec Jan Kolomazník (69) Blesku. Uplynuly dva roky od jejího odchodu.

    Jan Kolomazník chtěl přání své milované ženy plnit okamžitě, čekal ale, až pomine covidová pandemie, aby se lidé mohli přijít podívat.

    Dotáhne stovku

    S výstavou mu pomáhal květinář Tomáš Slušný, který měl »Pilarku« moc rád a také odborně pečuje o zpěvaččin hrob na pražských Malvazinkách. Strančice Jan zvolil právě proto, že Slušný odtud pochází. „Je to devadesátá osmá výstava. Devadesátou devátou udělám na Moravě, kde jsem se narodil. A stou jubilejní v srpnu na Eviny narozeniny v Hrabalově Kersku,“ odtajnil své plány Kolomazník.

    Zpívá jí na hrobě

    Vedle fotek jsou vystaveny také róby, v nichž královna swingu ráda vystupovala. „Vybral jsem jich doma osm, za každých deset let jejího života jedny,“ dodal Jan. Výstavu zahájil zpěvem Evin chráněnec Tomáš Ringel (21). „Chodím pravidelně na Evin hrob a vyprávím jí, na čem zrovna pracuji,“ přiznal zpěvák. „Někdy jí i pouštím své nahrávky. Mám potom takový příjemný pocit,“ prozradil Tomáš, který bude hvězdou muzikálu Ostrov pokladů. I to už Eva ví…

    Evin šatník

    V civilním životě chodila zpěvačka ráda v džínách a kožených nebo džínových bundičkách. Měla ráda trika s flitry, kamínky, prostě aby se to pěkně blýskalo. Tenisky nosila dávno předtím, než se staly celosvětovou módou. Pracovní svět ale patřil honosným róbám. Eva je uměla vynést. Měla k nim desítky párů lodiček na vysokém podpatku. V barvách u ní vedla jednoznačně žlutá a zlatá, s černou byla smířená. Manžel Honza jí dal zlaté šaty a boty i do rakve na poslední cestu. „Občas jsem prosadil i modrou, která Evě slušela, ale bylo to složitější,“ říká.

  • 1.

    Od Lafitty pro Gotta

    Jedna z modrých výjimek. Šaty navrhl a šil Osmany Lafitta na oslavu šedesátin Karla Gotta (†80). Eva v nich také jela na cikánském voze na jedné akci v pražském Karlíně. V černé paruce ji prý skoro nikdo nepoznal.

    Eva Pilarová a její ikonické šaty.
    Autor: archiv J. Kolomazníka

  • 2.

    Zpátky ve zlaté

    Osmany Lafitta Evě navrhl také šaty, které zdůraznily její ženské přednosti a dopřál jí dostatek flitrů, které tak milovala.

    Eva Pilarová a její ikonické šaty.
    Autor: archiv J. Kolomazníka

  • 3.

    Nákupy v New Yorku

    Zpěvačka ráda létala do New Yorku v době velkých slev. Šaty z butiků jí padly jako ulité. „Tam jsme cestovali s jedním poloprázdným kufrem a zpátky letěli se dvěma plnými,“ prozradil Honza Kolomanzík. Tyhle černozlaté prý v obchodě prostě nemohla nechat.

    Eva Pilarová a její ikonické šaty.
    Autor: archiv J. Kolomazníka

  • 4.

    Švadlena s pejskem

    Neměla moc ráda zkoušení u švadleny. Paní, kterou si Eva vybrala před lety, proto jezdila za ní do malého břevnovského bytu. Měla pejska a brala ho s sebou, protože se s ním zpěvačka zabavila a byla ochotná zkoušet. Zlaté a černé šaty od ní měla Eva na sobě v roce 2017 na koncertu v Lucerně. Slavila 55 let na hudební scéně.

    Eva Pilarová a její ikonické šaty.
    Autor: archiv J. Kolomazníka

  • 5.

    VIDEO: Partnerka Nekonečného Kardová: Místo, kde se s Pilarovou loučili, Eva milovala

    Video
    Video se připravuje ...

    Partnerka Nekonečného Kardová: Místo, kde se s Pilarovou loučili, Eva milovala Hana Höschlová, Jan Jedlička

    Fotogalerie
    56 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 4

jasnynazor: Pilaroland

(16. 03. 2022 08:49)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy