A nebude se jednat jen o jednorázovou spolupráci. Zdeněk Pohlreich bude mít na Nově rovnou svůj vlastní pořad - Pohlreichův souboj restaurací! „Je to úplně nová věc. Budu se snažit restaurace připravit na to, aby vyhrály finále, které bude tady v mé restauraci,“ prozradil Pohlreich pro DVTV. Pořad, který natáčí pro televizi Nova, by měl být podle britského populárního formátu Ramsay´s Best Restaurant.

Kdo bude nejlepší?

„Za poslední roky se stav české gastronomie proměnil k lepšímu. A tak už se mi nechce jezdit a nahánět ty, co to dělají špatně. Naopak, chtěl bych ukázat nejlepší restaurace, to ale nutně neznamená ty nejznámější,“ vysvětluje Zdeněk Pohlreich koncept nového pořadu. „Pro mě osobně je to zajímavá změna s novým formátem, v jiné televizi, moc se na to těším,“ uzavírá proslulý český gastronom.

První pokus nevyšel

Nejznámějšího českého šéfkuchaře se už TV Nova snažila od konkurence přetáhnout před deseti lety. Ale ačkoliv přišla s velkorysou finanční nabídkou, Pohlreich dal přednost natáčení další série Ano, šéfe! na TV Prima. Zůstává tedy otázkou, co se teď změnilo, že teď, po třinácti letech, odchází k největšímu konkurentovi.

Od nádobí k vařečce

Zdeněk Pohlreich vystudoval obor kuchař, vaření ho ale nejdříve vůbec nebavilo. Po emigraci do Nizozemska pracoval jako pomocná síla v čínské restauraci, kde ale pouze umýval nádobí. Poté se přemístil do Austrálie, kde se postupně vypracoval na šéfkuchaře, a po návratu z emigrace již vařit nepřestal.

Jak šel čas na Primě s Pohlreichem

2009/2018 – Ano, šéfe!

2010 – Na nože!

2011 – Šéf na grilu

2013 – Česko vaří s Pohlreichem ŽIVĚ

2013 – Vařte jako šéf!

2013 – Už dost, šéfe!

2014 – Teď vaří šéf!

2014 – Rozpal to, šéfe!

2017 – Zdeňkova akademie

2018 – Rozpal to ve Španělsku, šéfe!

2020 – Šéfem za pár minut

2020 – Superšéf 24 hodin do pekla a zpět

2021 – První večeře

2022 – Jak to bylo, šéfe?

Video
Video se připravuje ...

Zásadní rozpor v manželství Zdeňka Pohlreicha: Kvůli covidu Kisa Císařová

Fotogalerie
36 fotografií