Na otázku Blesk tv MAGAZÍNU proč vlastně roli v českém filmu přijal, odpověděl: „Mám rád Vánoce, staré české filmy a Prahu.“

Před naším hlavním městem je u něj na prvním místě samozřejmě Paříž, na třetím pak ruský Petrohrad.

Francouzské komedie se u nás těší velké oblibě a mezi těmi nejúspěšnějšími jsou filmy s Pierrem Richardem. Komedii Velký blondýn s černou botou viděl asi každý. Letos uplynulo od jejího uvedení 50 let! A nejen muže v něm šokovaly nádherné šaty krásné Mireille Darcové (†79) s neuvěřitelným výstřihem až po její půvabný zadeček.

Podobný šok zažil při filmování i sám představitel titulní role Velkého blondýna Pierre Richard. „Režisér Yves Robert přede mnou Mireille skrýval! Jsem asi jediný herec, který šel na plac a neznal svou partnerku,“ směje se při vzpomínce Richard.

Robert prý chtěl natočit Pierrovu přirozenou reakci, když svůdnou herečku poprvé uvidí. „Zvolal: Kamera! Akce! Dveře se otevřely a objevila se Mireille. Byla... Nádherná! No a potom, když se otočila a já uviděl ta holá záda, tak jsem úplně ztratil řeč,“ vypráví Pierre Richard a vysvětluje, že přesně takovou ohromenou reakci režisér potřeboval.

UŽ TENTO PÁTEK! Vánoční Blesk tv MAGAZÍN! PRVNÍ KOMPLETNÍ VÁNOČNÍ TV PROGRAM!

Titulní strana nového Blesk TV Magazínu
Autor: Blesk TV Magazín

A také:

  • Setkání hvězd komedie S tebou mě baví svět
  • Rohlíčky krok za krokem s mistrem Josefem Maršálkem

Fotogalerie
42 fotografií